Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська: Всі ми різні, але наша єдність саме в нашому різноманітті

27/01/2016

Сьогодні, 27 січня, Україна відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту в рамках 75-ої річниці трагедії у Бабиному Яру.

На Миколаївщині в цей день пройшли ряд заходів на честь вшанування пам’яті всіх загиблих як на території України так і по всьому світу.

«Традиційно в цей день ми збираємось, щоб вшанувати пам’ять тих, хто безневинно загинув відстоюючи своє право на самоідентифікацію. Щоб поклонитися тим, хто вижив і має можливість розповідати нам про ті трагічні віхи історії, і в черговий раз нагадати про те, як недопустимо визнання ксенофобії, нацизму і тоталітарних режимів. Україна сьогодні, як ніхто дбає про збереження гідності і свободи своєї нації і захищає цю свободу для всього світу. Ми пам’ятаємо, що ми всі українці, незважаючи на те що ми різні. Але наша єдність саме в нашому різноманітті», - сказала заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

В Миколаївській спілці єврейської культури організовано акцію «Шість мільйонів сердець». Шість поминальних свічок було запалено в пам’ять про шість мільйонів загиблих в полум’ї нацистського геноциду.

Згадали місця Миколаївської області, де було знищенно десятки тисяч євреїв. Так в селі Богданівка Доманівського району було закатовано більше 54,5 тисяч  чоловік.

«Ми в першу чергу згадуємо про тих людей, про тих праведників, які ціною власних життів, ставлячи під загрозу життя своїх сімей рятували людей над якими нависла ця страшна загроза», -  сказав голова обласної єврейської громади Михайло Гольденберг.

Після урочистої частини відбулась постановка вистави театральної студії НОЕК «Трагедія, якій дозволили статись» в пам’ять про Януша Корчака за мотивами поеми Олександра Галича.

По завершенню заходу всі учасники поклали квіти в пам’ять про безневинно закатованих до пам’ятного знаку жертвам Голокосту. 

Всі новини →