Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

02/02/2016

 Сьогодні, 2 лютого, в місті Первомайськ відбулося виїзне засідання колегії облдержадміністрації.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков закликав керівників районів, міст, структурних підрозділів активніше впроваджувати практику проведення відкритих конкурсів на посади керівників установ, організацій та комунальних підприємств.

«Впроваджуйте цю практику, незважаючи на протистояння деяких депутатів, бізнесменів, «ходоків» і «лобістів». Нам потрібні нові обличчя і ми повинні «давати по рукам», тим багаторічним керівникам, які вважають комунальні підприємства «лавкою» для заробляння грошей сімейним кланом», - сказав він.

Вадим Меріков розповів, що Миколаївщина одна з перших приєдналася до системи електронних держзакупівель на майданчику «Prozorro». В області в системі «Prozorro» зареєструвалися всі структурні підрозділи облдержадміністрації, райони, міста, крім Очакова та Первомайська.

«Цим містам не потрібна економія державних коштів? Прошу всіх мерів і керівників районів взяти під особистий контроль впровадження системи електронних закупівель «Prozorro». У нас вже є позитивні результати 2015 року», - сказав Вадим Меріков.

За минулий рік було зареєстровано 1395 заявок, з яких проведено більше 600 тендерів.

Серед лідерів з проведення електронних тендерів серед міст обласного значення - місто Южноукраїнськ. Що ж стосується структурних підрозділів, то за кількістю тендерів і зекономлених коштів лідирують департамент освіти, науки та молоді, відділ з питань спорту та фізичної культури, управління охорони здоров'я. Він навів приклад, коли при закупівлі дизпалива Новоодеським аграрним ліцеєм було зекономлено понад 41 тисяча гривень.

Вадим Меріков повідомив, що в Миколаївській області пройде ряд семінарів та тренінгів з впровадження системи електронних закупівель.

Всі новини →