Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Депутати направили ряд звернень до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України

14/03/2016

Під час засідання обласної ради депутати підтримали ряд важливих звернень до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.

Так, депутати проголосували за ініціативу голова облдержадміністрації Вадим Меріков та направили звернення з пропозицією включити Миколаївську область в експериментальний проект.

Нагадаємо, що до такого проекту входять 4 області і місто Київ, де понадпланові доходи митного збору направляються на ремонт доріг.

У зверненні пропонується розглянути питання щодо розширення дії Закону України від 3 вересня 2015 року № 666-VIII «Про внесення зміни до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення» і на Миколаївську область.

«Означене дозволить зменшити соціальну напругу та забезпечити безпеку руху автомобільними дорогами, що насамперед позитивно відобразиться на соціально-економічному становищі як Миколаївської області, так і всього південного регіону України», - зазначено у зверненні.

Депутати одностайно підтримали таку ініціативу.

Стурбовані депутати і незадовільного станом автомобільних доріг державного значення Н-11 «Дніпропетровськ-Миколаїв» та Н-14 «Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв». Тож звернулись до Кабміну з проханням розглянути можливість виділення коштів на виконання 2016 року дорожніх робіт на автомобільних дорогах державного значення, а також забезпечити дієвий ваговий контроль за рухом великовантажного транспорту.Аналогічне звернення направлять і на розгляд Президента України.

Клопотали депутати й про дитячий оздоровчий  центр «Комунарівець», який перебуває в господарському віданні державного підприємства «Суднобудівний завод імені 61 комунара».

Заклад не функціонує протягом багатьох років та у зв’язку з неналежною охороною зазнав розкрадання і часткової руйнації окремих об’єктів.

З метою збереження та забезпечення ефективного функціонування закладу депутати попросили невідкладно розглянути питання щодо його передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області.

Звернулися депутати і щодо збільшення обсягів видатків Миколаївській області  для забезпечення медичних заходів окремих державних програм

«Обсяг видатків за Програмою у 2015 році для Миколаївської області було затверджено в обсязі 122 млн. 847,3 тис. гривень. За станом на 1 лютого 2016 року область отримала лікарські засоби, вироби медичного призначення на загальну суму 22 млн. 557 тис. гривень, що становить 18,4 % від планових призначень. Постачання здійснюється за такими напрямами, як  дитяча та доросла онкологія, гемофілія, серцево-судинні та судинно-мозкові захворювання, імунопрофілактика, гепатити тощо. Таким чином, вкрай незадовільне забезпечення лікарськими засобами за рахунок централізованого постачання не дозволяє забезпечити надання кваліфікованої медичної допомоги  відповідно до затверджених клінічних протоколів, що в свою чергу призводить до погіршення надання медичних послуг населенню області».

Всі новини →