Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков та народні обранці обговорили питання фінансування й ремонту доріг в області

26/03/2016

Актуальне й важливе питання фінансування та ремонту доріг в Миколаївській області сьогодні обговорили під час зустрічі голови облдержадміністрації Вадима Мерікова з народними депутатами України.
 
Вадим Меріков поінформував, що з обласного бюджету заплановано виділити ще 20 млн. грн, також проводиться аналіз бюджетів районів, сіл, міст. І буде визначено план дорожніх робіт в рамках співфінансування. Серед найпроблемніших ділянок, крім Н-11 і Н-14, також Очаківський і Березанський, Снігурівський та Київський напрямок.
 
Він акцентував увагу на важливості включення Миколаївської області в пілотний проект щодо перерозподілу митного збору. Нагадаємо, що законопроект вже внесений на розгляд Парламенту.
 
«Необхідна ваша підтримка і прийняття внесеного законопроекту. Якщо ми будемо включені в експеримент, то у нас досить не погана перспектива вже на місцевому рівні по ремонту доріг як державного, так і місцевого значення, що для нас дуже важливо. За 2 місяці регіональною митницею план перевиконано на 55,3%, відповідно ці кошти можуть бути спрямовані на ремонт доріг».
 
За словами Вадима Мерікова обласним центром також прийнято ряд важливих рішень про виділення коштів на дорожні роботи, і по оптимізації руху великовантажного транспорту через Миколаїв.
 
«Ми повністю підтримуємо цей проект і зі свого боку готові відпрацьовувати спільно зі Службою автомобільних доріг та Національною поліцією, для того щоб вирішити проблему, яка існує в нашому місті», - сказав він.
 
Аналогічне рішення можливо буде прийнято в місті Очакові, але його неможливо реалізувати у Вознесенську, Первомайську через відсутність об'їзних доріг, що не дає можливість оптимізувати пересування вантажних автомобілів через ці населені пункти.
 
Керівник області закликав народних обранців стати групою підтримки на засіданні бюджетного комітету, на якому будуть розглянуті фінансові паспорта областей, а також попросив відстоювати додаткове фінансування дорожніх робіт в Миколаївській області. За його словами з державного фонду соціально-економічного розвитку регіонів заплановано 1,9 млрд. грн, які будуть перерозподілятися в першому півріччі, і можуть бути спрямовані безпосередньо на ремонт доріг загального користування. Облдержадміністрацією підготовлено звернення на Мінрегіон і бюджетний комітет Верховної Ради України.
 
Народні депутати запевнили, що готові підтримувати і відстоювати настільки важливе питання для Миколаївської області.

 

Всі новини →