Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков закликав брати участь у відкритих конкурсах

26/05/2016

Сьогодні, в Миколаївській області проходить виїзне засідання міжфракційного об'єднання «Депутатський контроль». Головне питання - боротьба з корупцією. Голова облдержадміністрації Вадим Меріков впевнений, що для перемоги на другому фронті - боротьбі з корупцією важливим факторами є відкритість.

І тому в Миколаївській області ще в минулому році впроваджені відкриті конкурси на вакантні посади керівників структурних підрозділів і закінчуючи керівниками комунальних підприємств. На його думку, прийнятий Закон про «Державну службу», дасть можливість вибирати кращих фахівців на держслужбу.

За словами Вадима Мерікова відкриті конкурси саботуються чиновниками і керівниками, які займають свої посади більше 10 років.

 «Ми почали впроваджувати систему відкритих конкурсів ще в минулому році і знову був саботаж з боку діючих керівників. Тому що, коли оголошується відкритий конкурс, чиновники намагаються зробити все, щоб їх молоді підлеглі не брали участь в конкурсах, утискають своїм авторитетом і становищем. Шановні, не пройде! .

Він розповів, що проведено 9 відкритих конкурсів, ще відбудеться 25. Також на відкритих конкурсах оберуть нових головних лікарів.

Торкнувся Вадим Меріков і питання, яке піднімали на зустрічі з громадськими активістами про посаду його заступника («з усіх питань»).

«Будь ласка, конкурс на посаду мого заступника відкрито! Хто бажає - подавайте заяви і беріть участь у відкритому конкурсі», - сказав Вадим Меріков.

Всі новини →