Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Нове обладнання для онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні

01/06/2016

У рамках програми «Діти проти Раку», благодійний фонд «Центр соціальних проектів майбутнього» передав англійський пульсоксиметр (HAECO G1B) для лікування дітей у відділенні онкогематології обласної дитячої лікарні. 

Передача обладнання відбулась 1 червня за участю головного лікаря, завідувача відділенням та колективу закладу.
Від імені вказаного фонду нове обладнання вручив директор обласного управління «Укрпошти».

Пульсоксиметр є доволі точним апаратом, який виводить на екран розміром 1,6 дюйма усі необхідні показники: пульс, рівень кисню в крові, та має персоналізовану пам’ять. Порівнюючи показники пацієнта в реальному часі, пульсоксиметр виводить актуальний стан здоров’я, демонструючи динаміку змін (погіршення або покращення).  Завдяки даному апарату лікарі зможуть набагато точніше відстежувати та оперативно реагувати на будь-які зміни стану здоров’я дитини. В деяких ситуаціях швидкість реакції може стати запорукою здоров’я або навіть життя малечі.

Апарат застосовуватиметься для дітей різного віку, після переливання крові, хіміотерапії, пункцій, променевої терапії, операцій тощо. 
Вартість одного пульсоксиметра становить  5500 грн. В рамках програми «Діти проти Раку» планується придбання ще двох таких апаратів для відділення онкогематології обласної дитячої лікарні та 10 апаратів для лікарень інших областей України.

Всі новини →