Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков закликає мерів працювати прозоро і ефективно

01/06/2016

Питання впровадження системи електронних закупівель «Prozorro» обговорили під час виїзного засідання колегії облдержадміністрації.

«Prozorro» - це ще одні інструмент боротьби з корупцією. Ми так багато приділяємо увагу цьому питанню, але на місцях, на жаль, відбуваються всі ті ж процеси, як і 20 років тому. І мене дивує позиція деяких мерів міст. Шановні, від вас залежить, чи зможемо ми подолати корупцію, і замість продажних тендерних комітетів впровадити систему «Prozorro», економлячи державні кошти на закупівлі. Якщо ви думаєте, що ми зупинимося у впровадженні реформ, запевняю - ми не зупинимося. І вам не дозволю зупиниться», - зазначив голова облдержадміністрації Вадим Меріков.

За його словами, серед аутсайдерів щодо впровадження системи електронних закупівель саме органи місцевого самоврядування, які дуже неохоче підключаються до «Prozorro», або ж здійснюють незначні закупівлі. Звернувся Вадим Меріков і до Баштанської міської влади, яка так і не підключилася до системи електронних закупівель.

«Ви просите 12 млн. грн на реконструкцію міської лікарні, при цьому нам вдалося завдяки «Prozorro» заощадити 17 млн. грн. Впровадили б систему електронних закупівель - змогли б заощадити кошти і направити їх на соціально важливі об'єкти в місті», - упевнений він.

Всі новини →