Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Круглий стіл на тему «Всебічне протистояння наркотизації суспільства»

06/06/2016

3 червня відбувся круглий стіл на тему «Всебічне протистояння наркотизації суспільства».

Захід був проведений з метою вироблення стратегії спільного протистояння наркотизації сіспільства  по двох основних напрямках: боротьба із вживанням та незаконним розповсюдженням наркотичних речовин та прекурсорів та формування у людей з груп ризику (підлітки, діти з кризових та неповних родин) прихильності до здорового способу життя.

Нараду проводив голова громадської організації реабілітації наркоманії «Джерело» Павло Казарьян.

Також були присутні представники національної поліції України, а саме департаментів протидії кіберзлочинності, протидії наркозлочинності, превентивної діяльності, представники департаменту соціального захисту населення та департаменту освіти і науки.

За словами Павла Казарьяна, одна з останніх негативних тенденцій – продаж наркотичних засобів через мережу інтернет.

Начальник департаменту боротьби з кіберзлочинністю національної поліції в Миколаївській області Анна Забєліна зазначила, що національною поліцію ведеться активна робота щодо блокування роботи таких спеціалізованих сайтів, проте, на її думку, важливо проводити і роз’яснювальну роботу, за для зменшення попиту на наркотичні товари.

Учасники обговорили варіанти проведення рекламної кампанії по популяризації здорового способу життя – рекламні ролики, білборди, листівки. Інша сторона – знищення пропагандистських написів реклами сайту торгівлі наркотиками на будівлях та прижитлових територіях.

Помічник голови облдержадміністрації Анна Цимбал перелічила основні варіанти боротьби  - зафарбовування, нанесення інших малюнків поверх написів. Проте, за її словами, перш за все це варто обговорити з жителями будинків, на чиїх стінах розміщена пропаганда наркосайту.

 Обговорили й плани відзначення Всесвітнього дня боротьби з наркозлочинністю -  26 червня,. Домовились про проведення спільних флешмобів, роз’яснювальної роботи серед школярів, підлітків, молоді.

«Ми пропонуємо в Миколаєві провести велику акцію за участю громадських організацій, держслужбовців і відомих миколаївців. Можливо, в кожному місті Миколаївській області провести забіг-марафон за здоровий спосіб життя. Пропоную акцію провести під гаслом «Хочеш бути модним - будь тверезим». Ми хочемо, щоб проблема із наркоманією не замовчувалася, а щоб люди знали, що це таке, а найголовніше до чого це призводить, - наголосив Павло Казарьян.

 

 

Всі новини →