Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

01/07/2016

 Сьогодні, 1 липня, був проведений наступний етап конкурсного відбору на посаду начальника управління з питань молоді та туризму – публічні обговорення, до якого пройшли 5 кандидатів.

Претенденти на посаду представили свої презентації концепцій функціонування управління, а також плани заходів з підвищення ефективності роботи. 

За підсумками письмового іспиту та результатами виконання ситуаційних завдань до етапу громадського обговорення були допущені п'ятеро претендентів: начальник відділу з питань туризму Руслан Волчецький, завідувач сектора культури Вітовської районної адміністрації Сергій Гололобов, глава первинної профспілкової організації студентів МНУ імені Сухомлинського Олеся Олексюк, депутат Вознесенської райради Олександр Максименко, а також головний спеціаліст управління з питань регіональної політики Миколаївської облдержадміністрації Дмитро Рогожа.

Сергій Гололобов вважає за необхідне створення координаційно-дорадчого органу, а також туристичної асоціації Миколаївщини. А сама структура управління повинна включати фахівців зі зв'язків з громадськістю, маркетингу, молодіжним програмам, стратегічного планування.

Руслан Волчецький в своєму виступі визначив три основні напрями роботи на посаді начальника управління: туризм, молодіжна політика, а також оздоровлення дітей. Що стосується молодіжної політики, то конкурсант зазначив, що молодь в області є недостатньо активною. Він висловив думку, що одним з напрямків, яке може зацікавити молодь може стати КВН.

У питанні оздоровлення дітей кандидат запропонував приділяти увагу, перш за все, оздоровленню дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, залучаючи для цього фондові кошти і бізнес-інвестиції.

Олександр Максименко у своїй презентації наголосив на необхідності створення Стратегії розвитку туризму в області. Своїми головними пріоритетами в роботі він бачить розвиток дозвілля молоді в районах та селах. Він запропонував створювати в селах молодіжні центри, при яких молоді люди могли б організовувати дозвілля ввечері. Завдання, які Олександр Максименко визначив як першочергові це – наповнення бюджету інвестиційними та грантовими коштами, формування ефективної команди, аналіз туристичних можливостей, розбудова молодіжних організацій/молодіжного дозвілля в районах та селах.

Олеся Олексюк розповіла про необхідність реставрації архітектурних пам'яток області, щоб вони могли бути частиною туристичного продукту, який може запропонувати своїм гостям Миколаївщина. Крім того, на її думку, істотний туристичний ефект можуть принести курортні зони області, якщо до 2022 року привести їх інфраструктуру до європейських стандартів.

Дмитро Рогожа вважає, що в області необхідно зробити ставку на розвиток таких видів туризму, які не вимагають величезних капітальних вкладень. Наприклад, велотуризм, кінний туризм та медичний туризм. 

Всі новини →