Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Рятувальники Миколаївщини проводять просвітницьку роботу із відпочиваючими на водних об’єктах

04/07/2016

 Рятувальники Миколаївщини продовжують проводити інформаційно-просвітницькі бесіди із відпочиваючими громадянами на організованих та стихійних пляжах області, щоб нагадати правила безпечної поведінки на воді. Протягом вихідних днів співробітники з числа інспекторського складу всіх підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Миколаївській області провели рейди по узбережжю річок, ставків та Чорного моря у Березанському та Очаківському районах області. Під час бесід співробітники Служби порятунку акцентували увагу на статистиці загибелі людей на воді, яка склалася останнім часом в області. 
Так, протягом червня поточного року потонуло 10 людей, в липні - 2 особи. З початку року вода вже забрала 18 життів, 2 з них дитячі.
Також було надано інформацію про останні випадки порятунку людей на воді та звернено увагу на тому, що люди самі наражають себе на небезпеку.
«Випадки, які сталися на території м. Миколаєва свідчать про те, що громадяни нехтують усіма настановами та правилами безпеки життєдіяльності. «Плавці» знаходилися на досить значній відстані від берега, до 2 кілометрів, і без усіляких допоміжних плавзасобів. Сподівалися вони лише на свої сили та власну витримку. Якби не сумлінність товаришів, які забили тривогу, що їх друзі досить давно пішли купатися та довго не повертаються, епізоди могли завершитися інакше», - зазначали рейдовики.
В рамках заходів, рятувальники спілкувалися із дорослими та малими відпочиваючими, із рибалками, які проводять вільний час біля води або рибалять на плавзасобах, надали вичерпну інформацію стосовно правил безпечної поведінки та закликали усіх поціновувачів «пляжного відпочинку» сумлінно дотримуватися правил та приділяти увагу власній безпеці.
А на згадку про зустріч, фахівці дарували інформаційно-просвітницькі листівки із зазначенням правил безпеки та екстреного номеру Служби порятунку «101»!

Всі новини →