Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Щоб люди залишалися на зв’язку попри знеструмлення: територіальним громадам передали станції «Starlink»

27/03/2023

Аби забезпечити постійний зв’язком мешканців Баштанщини під час настання можливого «блекауту» Баштанська районна військова адміністрація щоденно працюють у даному напрямку. Одними із успішних прикладів такої роботи є нещодавнє отримання старлінків. Цей пристрій легкий у використанні. Достатньо підключити його до живлення і слідувати автоматичним налаштуванням. Після чого маємо потужний Інтернет.

Нагадаємо, що Starlink – це супутниковий інтернет від компанії SpaceX, що дозволяє користуватися інтернетом навіть у важкодоступних куточках Землі. В Україну він мав прийти лише у 2023 році. Але через російське вторгнення та прохання Мінцифри вже у лютому 2022 року Ілон Маск надав українцям доступ до інтернету Starlink і доставив перші 500 терміналів. 

Дана глобальна супутникова система дозволяє залишатися на зв'язку там, де немає альтернатив – де стаціонарний та мобільний інтернет не працює через пошкодження, у тому числі через військові дії або відключення енергопостачання. Або у цьому місці взагалі відсутнє покриття.

«Під час війни особливо важливо завжди залишатися на зв’язку. Щоб кожен з мешканців регіону за будь-яких умов міг повідомити рідним та близьким, що з ним все гаразд», - наголошують у Баштанській військовій адміністрації.

Вісім територіальних  громад - Березнегуватська, Баштанська, Володимирівська, Вільнозапорізька, Горохівська, Новобузька, Софіївська та Широківська отримали десять засобів систем супутникового інтернету Starlink, які вдалося отримати завдяки співпраці з Миколаївською обласною військовою адміністрацією та команді «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД "+380"» за сприяння Мінцифри. 

Таким чином «Пункти незламності» у зазначених ТГ найближчим часом будуть облаштовані швидкісним та безперебійним інтернетом, аби мешканці у випадку знеструмлення могли залишатися на зв’язку та мали безперебійний доступ до інтернету.

«Поточна ситуація в Баштанському районі залишається контрольованою. Нам вдається уникати тривалих відключень світла, але ми маємо завжди пам’ятати, що потрібно забезпечувати постійну роботу та готовність приймати відвідувачів у «Пунктах незламності». Допоки ворог буде здійснювати масовані ракетні удари проти українців, ми маємо бути готовими будь-коли: і вдень, і вночі. Отримання старлінків це величезна допомога для нашого краю. Дякуємо за підтримку! Спільно працюємо на Перемогу. Все буде Україна!» - наголосив голова Баштанської районної військової адміністрації  Владислав Дмитрів.

Більше фото тут

Всі новини →