Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Баштанська районна військова адміністрація та ДСНС закликають мешканців деокупованих громад утриматися від відвідування кладовищ у поминальні дні.

18/04/2023

Шановні громадяни! Баштанська районна військова адміністрація та Головне управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Миколаївській області не рекомендують відвідувати кладовища у поминальні дні на деокупованих територіях, а також там, де велися бойові дії. 

Російські окупанти не цуралися мінувати та обстрілювати кладовища, тому ці території можуть бути досить небезпечними. Щоб дані території стали безпечними, піротехнічні групи проводять розмінування. Проте ці заходи можуть тривати доволі довгий час. Висока рослинність та металевих конструкцій на кладовищах унеможливлюють використання міношукачів і ускладнюють проведення обстежень стандартними методами. Як наслідок, неможливо  стовідсотково гарантувати відсутність на територіях обстежених кладовищ вибухонебезпечних предметів.

Тож, задля безпеки вас та ваших родин утримайтеся від відвідування кладовищ на деокупованих територіях, а також там, де велися бойові дії.

Вкотре просимо жителів району, бути обережними та пильними, особливо, у деокупованих громадах. І дотримуватись усіх вимог та заборон, про які ми попереджаємо. Такі заходи здійснюються виключно для безпеки населення. Пом’яніть рідних вдома і не нехтуйте правилами безпеки. Бережіть себе і будьте відповідальними! 

Владислав Дмитрів, начальник Баштанської районної військової адміністрації.

 

Всі новини →