Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Відбулося покладання квітів з нагоди 37-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

26/04/2023

Сьогодні, 26 квітня, очільник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів  разом із своїми заступниками та керівником апарату, начальником Баштанського РС Головного управління ДСНС України в Миколаївській області Дмитром Бочаком взяли участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи, що розташований на території Баштанського краєзнавчого музею.

«Аварія на Чорнобильській АЕС поставила під загрозу життя та здоров’я мільйонів людей, змусила людство переглянути своє ставлення до надважливих питань екології та атомної енергетики. Більше трьох десятиліть слово «Чорнобиль» обпекло серця мільйонів українців і з того часу з цим словом асоціюється скорбота, печаль, біль і туга за тими, хто вступив у двобій із неконтрольованим атомом. Ліквідатори наслідків катастрофи є уособленням усього найкращого, що може бути в людях. Багато наших земляків були залучені до усунення наслідків катастрофи і працювали у Чорнобильській зоні у найважливіший період. Їх самовідданість та жертовність не допустили розширення катастрофи. 

На превеликий жаль, навіть через стільки років ми спостерігаємо «ядерний тероризм» з боку росії. Працівники українських АЕС та наші захисники роблять усе можливе, щоб мирний атом таким і залишався. Пам’ятаємо Героїв, які жертвували своїм життям і здоров’ям під час ліквідації аварії на ЧАЕС! Дякуємо тим, хто дбає про безпеку на АЕС зараз», – відзначив Владислав Мирославович.

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знаку та вшанували пам'ять ліквідаторів, що загинули внаслідок трагедії, хвилиною мовчання.

Всі новини →