Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Відбулася зустріч з представниками компанії з гуманітарного розмінування

05/05/2023

5 травня заступники начальника Баштанської районної військової адміністрації Наталія Казаріна та Андрій Дяченко зустрілися із представниками організації The HALO Trust, які проводять гуманітарне розмінування – усувають загрози вибухонебезпечних залишків війни: знаходять вибухонебезпечні предмети, позначають території, складають мапи, очищають території від вибухонебезпечних предметів, здійснюють зв'язок з громадами з питань протимінної діяльності. Організація має близько 8000 демінерів у всьому світі. 

На робочій зустрічі також були присутні – заступник директора Баштанської філії Миколаївського обласного центру зайнятості Олександр Філіпенко та керівники відділів філії з Баштанки, Казанки та Березнегувататого, очільник Широківської територіальної громади Сергій Пересунько та заступник голови Березнегуватської громади Віталій Галюк.

В Україні The HALO Trust працює з кінця 2015-го, відтоді фахівці займалася гуманітарним розмінуванням земель на сході України. Наразі представники організації життєзабезпечення небезпечних територій працюють у 27 країнах світу. Зараз компанія залучає своїх спеціалістів й на решті територій України, де це наразі необхідно. Сьогодні, для такої роботи вже підготовлено понад 400 фахівців, які пройшли спеціальні тренінгові навчання та отримали дозвіл на проведення гуманітарного розмінування. 

Головна місія HALO Trust – відновлення безпечного доступу до територій, котрі зазнали забруднення вибухонебезпечними предметами, відтак фахівці захищають життя людей і відновлюють можливості для економічного розвитку для спільнот, які постраждали від війни.

На початку заходу представники компанії проінформували присутніх про наявну небезпеку мін та нерозірваних боєприпасів, а також розповіли про те, що через початок повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022, вони розширюють штат і шукають співробітників на посаду демінерів – фахівців, які виконують ключову роботу з очищення територій. Нещодавно вони відкрили офіс у Миколаєві, тому пропонують жителям нашого регіону офіційне працевлаштування та гідну заробітну плату в авторитетній міжнародній організації, яка допомагає населенню, постраждалому від війни. Дана посада не вимагає попереднього досвіду роботи сапером та спеціалізованих технічних знань. Спеціалісти HALO Trust навчають бажаючих працювати у їхній команді «з нуля» відповідно до найвищих стандартів у галузі і до найсуворіших стандартів безпеки. Посада відкрита як для чоловіків, так і для жінок – у їхній команді вже працює значна кількість тренованих спеціалісток із розмінування! Серед головних обов'язків: проведення заходів з ручного усунення мінної небезпеки з використанням різних технік розмінування під наглядом керівника групи (роботи пов’язані тільки з виявленням вибухонебезпечних предметів, роботи по знешкодженню не проводяться); виконання робіт в чіткій відповідності до стандартних операційних процедур, правил техніки безпеки, що відповідає національним і міжнародним стандартам.

Зараз фахівці гуманітарного розмінування проводять обстеження територій, де були бойові дії від залишків війни – на предмет наявності нерозірваних боєприпасів та наземних мін у Снігурівській громаді – м.Снігурівка, с.Євгенівка та с.Василівка. Спеціалісти компанії збирають інформацію щодо вибухонебезпечних предметів та передають відповідним структурам. Надалі планують займатися демінуванням Березнегуватської територіальної громади.

Всі новини →