Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Попрощалися з воїном, який загинув під час російського теракту в Оленівці

22/06/2023

21 червня 2023 року в Новобузькій територіальній громаді попрощалися з бійцем полку «Азов», захисником Маріуполя, старшим солдатом – Олексієм Дмитруком. 31-річний захисник України загинув в ніч на 29 липня 2022 року під час теракту в колонії в Оленівці, де росіяни утримували українських військовополонених. У ту ніч від вибухів загинуло півсотні українських захисників, понад 130 було поранено. 

Навесні минулого року після виходу, за наказом командування, з «Азовсталі» Олексій Дмитрук разом зі своїми побратимами перебував у російському полоні в Оленівці. Батьки майже рік перебували у невизначеності й очікуванні, надіялися на диво, що Олексій живий і повернеться. Але дива не трапилося. Про загибель сина дізналися 14 червня 2023 року, коли прийшли результати ДНК-експертизи.

Прощання з мужнім воїном відбулося біля Новобузького Будинку культури. Віддати останню шану бійцю  прийшли рідні, друзі, волонтери,  військові побратими, жителі та представники влади міста. Героя зустріли живим коридором та квітами, у знак подяки солдату, земляки ставали на коліна. Похоронили відважного захисника з усіма військовими почестями.

Народився Олексій Дмитрук 7 квітня 1991 року у с. Улянівка Баштанського району. Родина через деякий час переїхала жити у м. Новий Буг. З дитинства був відповідальним, цілеспрямованим, світлим, добрим юнаком. 

Значну частину життя присвятив військовій професії. Раніше Олексій Дмитрук брав участь в антитерористичній операції та з 2016 року захищав Україну на Донбасі. На початку повномасштабної війни Олексій з побратимами без вагань став на захист Маріуполя. Був справжнім патріотом своєї країни. 

Друзі згадують про Олексія, як досвідченого спеціаліста, поважну і добру людину, яка ніколи не відмовляла в допомозі тим, хто її потребує.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олексій Дмитрук був відзначений державними нагородами. 

Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого Героя. Схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічна пам'ять та слава захиснику України, який поклали своє  життя за волю та світле майбутнє нашої країни.

Всі новини →