Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Їх подвиг і славу на віки збережемо...

22/06/2023

Багато трагедій в своїй історії пережив український народ. Щороку, 22 червня, українці вшановують світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. 

Сьогодні, в рамках відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні у територіальних громадах Баштанського району пройшли пам’ятні заходи. 

Начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів разом зі своїми заступниками та керівником апарату РВА поклали квіти до меморіального обеліску на Пагорбі Слави, що розташований у Баштанській територіальній громаді, ушанувавши хвилиною мовчання пам'ять за загиблими та померлими учасниками Другої світової війни, борцями за незалежність України, жертвами нацистських переслідувань, сьогоднішніми захисниками нашої країни.

«Цей день – нагадування про жахи і страхіття війни. Та він навчив наш народ найбільшому – любити мир. Питання війни знову стало реальністю в Україні. Сьогодні ми заново осмислюємо цінність свободи і незалежності. Наші мужні захисники, доблесні українські воїни зі зброєю в руках, захищають наші кордони та свободу від російського агресора. 

Вічна слава Героям, які віддали своє життя заради мирного неба в часи Другої світової війни, вічна слава сучасним воїнам, які вірні військовій присязі та захищають суверенітет та недоторканість нашої Батьківщини! Вічна пам'ять всім полеглим захисникам», – зазначив Владислав Дмитрів.

Всі новини →