Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

У двох громадах Баштанщини попрощалися із загиблими воїнами.

25/07/2023

Страшна війна без жалю забрала життя ще двох наших Героїв – захисників, мужніх бійців та земляків, які боронили  українську землю від російського окупанта.

23 липня жителі Казанківської та Вільнозапорізької громад з військовими почестями провели в останню дорогу загиблих солдат – Олега Коровка та Костянтина Сиритяна. Попрощатися із загиблим прийшли рідні, близькі, друзі, військовослужбовці, представники влади, мешканці громад. На честь воїнів на кладовищі  пролунав трикратний військовий салют.

Олег Михайлович Коровка народився  24 вересня 1984 року в с.Миколо-Гулак на Казанківшині. Навчався у місцевій школі, після її закінчення здобув професію водія автомобіля. Все життя Олег був відданий своїй професії, міг керувати різними видами транспорту.

Призваний на військову службу за мобілізацією 11 січня 2023 року. Був водієм 2 механізованого взводу 5 механізованої роти 2 механізованого батальйону військової частини А4689.

Олег Коровка, вірний військовій присязі, з честю і гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок – до останнього захищав Батьківщину, суверенітет та незалежність України. 11 липня 2023 року, в наслідок мінометного обстрілу поблизу с. Невське, що на Донеччині, наш земляк отримав важкі поранення. Довгий час лікувався у шпиталі, але, на жаль, 22 липня серце воїна зупинилося…

Олег Коровка завжди був душею компанії, позитивним, безкорисливим, трудолюбивим, відповідальним. Був турботливим чоловіком, батьком, відважним воїном…

У загиблого залишилися – дружина, троє дітей.

Поховали захисника на кладовищі у рідному селі.

Сиритян Костянтин Миколайович народився 24 лютого 1983 року в с.Колониця Кишинівського р-ну Молдова. Згодом сім’я переїхала жити в Україну. Костянтин закінчив Вільнозапорізьку середню школу, продовжив навчання в Новобузькому учгоспі, Андріївському ПТУ. 

З 2004 по 2006 роки проходив строкову військову службу в м. Севастополь.

У 2001 році чоловік зустрів своє кохання – дружину Світлану, разом виховували двох синів. Костянтин разом із сім’єю  проживав у с. Показне, Баштанського району Миколаївської області.

З початку повномасштабного російського вторгнення К. М. Сиритян  пішов захищати Батьківщину, служив у складі  батальйону територіальної оборони – захищав свій рідний Баштанський край. Потім після  проходження навчання в м. Подільськ Одеської області, був направлений  до військової частини А4689. Був командиром відділення, старшим солдатом. 

Костянтин, не шкодуючи свого здоров'я та життя, пішов виконувати свій громадський обов'язок – боронити Україну від окупантів. 

Загинув військовослужбовець Збройних сил України 15 липня 2023 року.

Костянтин Сиритян  був добрим, турботливим чоловіком та батьком, чесним, правдивим, мужнім і надійним воїном.

Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих солдатів. Це важка втрата для нашого району, для Збройних сил України. Вічна пам’ять і слава українським воїнам, які захищали рідну Україну і кожного з нас!

Всі новини →