Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Патріотичні-спортивні заходи у Софіївській громаді

28/08/2023

Нещодавно у Софіївські територіальній громаді відбулися патріотичні-спортивні заходи. Організатори даних дійств: Баштанська районна військова адміністрація, Софіївська сільська рада, клуб плавання Семена Бойченка, автори книги «Гуде подзвін за Героями». 

Головна мета заходів – формування національної свідомості і громадянського патріотизму у молоді; вшанування пам’яті громадян, воїнів-спортсменів,  які загинули у боротьбі за територіальну цілісність та державний суверенітет України. 

У той день були присутні й почесні гості: Антон Табунщик, перший заступник, виконуючий обов’язки голови Миколаївської обласної ради; Владислав Дмитрів, начальник Баштанської районної військової адміністрації; Наталія Казаріна, перший заступник начальника Баштанської РВА; Лілія Бондаренко та Андрій Дяченко, заступники начальника Баштанської РВА; Валерій Римчук, очільник Софіївської громади; Борис Білик, Тетяна Гриненко, автори книги «Гуде подзвін за героями»; Аркадій Тахтай, головний корабельний старшина морського центру спеціальних операцій; Іван Хіменко, суддя міжнародної категорії з плавання; Вячеслав Мороз, суддя національної категорії, тренер з плавання спортклубу «Зоря» і вся гостинна Софіївська громада. 

Прапор України –  символ боротьби, Перемоги і любові до своєї країни. Саме так характеризує чимало українців наш національний стяг. На урочистому дійстві право підняти Прапор нашої держави надали Олександру Халявко,  командиру механізованої роти військової частини «Південь», нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня  та дітям загиблих захисників України Софіївської громади Назарію Даніїлу та Цосу Олегу. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих воїнів, які загинули на війні.

Після цього відбулося офіційне відкриття погруддя на гранітній брилі генію та просвітителю Тарасу Шевченку. 

У ході урочистостей також було презентовано першу книгу «Гуде подзвін за Героями» про воїнів-спортсменів, які загинули на війні. Інформацію для книги із різних джерел збирала авторська група на чолі з Борисом Біликом і Тетяною Гриненко, які проживають у Баштанській територіальній громаді. 

Далі були патріотичні-спортивні змагання, котрі присвячені пам’яті всіх загиблих воїнів-спортсменів, – «Плавання нескорених» у с. Пелагіївка Софіївської ТГ. Програма змагань – плавання вільним стилем (50 м, чоловіки), естафетне плавання (4х50 м вільним стилем, чоловіки), плавання під водою на дальність (чоловіки). За першість змагалися – команди військових частин, школярі, ветерани спорту, спортсмени-плавці. 

Змагання пройшли  в теплій, дружній атмосфері, на позитивному емоційному фоні. Всі спортсмени показали гідні результати. 

«Такі заходи важливі, особливо, для молоді. Країна-агресор не зламає ніколи український спорт, традиції. Їм ніколи не вдасться погасити патріотичний вогонь у наших серцях. Щиро дякую усім, хто доклав зусиль для створення творчої, піднесеної патріотичної атмосфери заходу, за підтримку, участь у змаганнях, вагомий внесок у  розвиток спорту в громаді. Вічна пам'ять всім загиблим воїнам, котрі загинули на війні виборюючи нам право жити у вільній країні… Пам’ятаємо кожного Героя», – зазначив начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів.

Всі новини →