Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

До уваги батьків!

22/09/2023

Баштанська районна військова адміністрація нагадує, що з метою попередження злочинності з боку дітей і щодо дітей, з метою стимулювання батьків до належного виконання батьківських обов’язків, чинним законодавством України встановлено відповідальність батьків за факти перебування дітей без супроводу дорослих у громадських місцях у вечірній та нічний час.

Відповідно до Закону України «Про охорону дитинства», дитина – це особа віком до 18 років, якщо згідно із Законом, застосовуваним до неї, вона не набуває прав повнолітньої раніше.

Також, відповідно до Закону України «Про охорону дитинства», дітям до 16 років заборонено з 22:00 до 06:00 перебувати без супроводу батьків у громадських місцях, на вулицях, тощо. 

Відповідно до статті 38 Конвенції ООН про права дитини, Держави-учасниці зобов'язані вживати всіх можливих заходів з метою забезпечення захисту дітей, яких торкається збройний конфлікт, та догляду за ними.

У разі виявлення дитини у громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, магазини з алкогольною продукцією, тощо) у нічний час, батьків буде притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Також нагадуємо, що через повномасштабне вторгнення та воєнний стан, в Україні продовжує діяти комендантська година. Введення комендантської години необхідне для того, щоб правоохоронці та військові мали змогу забезпечувати безпеку та порядок на підконтрольній території. 

На території Миколаївської області з 00:00 до 05:00 забороняється перебувати на вулиці або громадських місцях, якщо людина не є працівником об'єктів критичної інфраструктури або не має спеціальної перепустки.

Особу, яка буде порушувати комендантську годину, можуть вважати членом диверсійно-розвідувальної групи.

У ДСНС також рекомендують у прифронтових регіонах дотримуватися режиму світломаскування під час дії комендантської години. Рятувальники закликають українців зашторювати вікна, вимикати світло в оселях, гасити вуличне освітлення своїх будинків, прибирати з підвіконь усі лампи, зокрема й фітолампи по догляду за рослинами.

Шановні батьки! Не нехтуйте власною безпекою та безпекою своїх дітей – контролюйте де і з ким ваші діти відпочивають у вечірній час та дотримуйтеся правил комендантської години.

Всі новини →