Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Дайджест новин фінансового відділу районної військової адміністрації на 11.10.2023

11/10/2023

1. ДО ВІДОМА МІСЦЕВИХ ФІНАНСОВИХ ОРГАНІВ!

1.1.Міністерство фінансів України з метою надання роз’яснень щодо окремих норм застосування класифікації фінансування бюджету при складанні розпису місцевого бюджету розроблено проєкт Методичних рекомендацій для складання розпису фінансування місцевого бюджету із застосуванням інформаційно-аналітичної системи управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів «Logika».

1.2. Повідомляємо, що в ІАС «LOGICA» для місцевих фінансових органів розроблені та доступні для надання формалізовані форми щодо подачі інформації про місцеві запозичення та місцеві гарантії.

Зазначений функціонал реалізований в програмному забезпеченні ІПК «Місцевий бюджет» і буде доступний користувачам в найближчому оновленні програмного забезпечення

2. ДО УВАГИ БУХГАЛТЕРСЬКИХ СЛУЖБ

Підвищення кваліфікації працівників бухгалтерських служб бюджетних установ за спеціальною (сертифікатною) програмою «Бухгалтерський облік в установах і організаціях державного сектору за національними стандартами», затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 09 листопада 2022 року № 368.

Курс підвищення кваліфікації проводитиметься безоплатно із застосуванням онлайн платформи Державного податкового університету з 18 жовтня по 07 листопада 2023 року.

Реєстрація  за посиланням

https://pdp.nacs.gov.ua/courses/bukhhalterskyi-oblik-v-ustanovakh-i-orhanizatsiiakh-derzhavnoho-sektoru-za-natsionalnymy-standartamy-0fdceeb4-5528-4335-89cb-8cd1bc8f1092

3. Інфляція у вересні – 0,5%

Інфляція на споживчому ринку у вересні 2023 р. порівняно із серпнем 2023 р. становила 0,5%, з початку року – 3,0%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,5%, на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,7%.

Одяг і взуття подорожчали на 7,8%, а ціни на транспорт зросли на 2,2%

https://tinyurl.com/4f8fdcex

Всі новини →