Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

У Баштанці відбувся обласний чемпіонат з веслування на байдарках і каное

16/10/2023

15 жовтня на території Баштанської веслувально-спортивної бази «Елінг» проходив чемпіонат Миколаївської області з веслування на байдарках і каное з неолімпійських видів програми «Золота осінь». Понад 70 юних спортсменів Миколаївщини вийшли на воду, аби показати свої вміння та досягнення. У  чемпіонаті з плавання взяли участь юнаки і дівчата 2007, 2008-2009, 2010 року народження. Змагалися плавці на неолімпійських дистанціях: 100 метрів, 2000 метрів та 3000 метрів (байдарка і каное).

На заході були присутні почесні гості -  перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов, начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів, начальник управління молоді та спорту Миколаївської обласної військової адміністрації Михайло Ніколаєв, заступник міського голови Баштанки Олександр Васильєв, президент Федерації веслування Миколаївщини Юрій Чебан, начальник обласного управління освіти та спорту Михайло Ніколаєв, а також очільник відділу освіти та спорту Баштанської міської ради Олександр Коптєв. Вони привітали учасників, батьків з початком змагань та побажали гарних запливів, яскравих вражень і перемог!

"Такі змагання визначні для нашого району. Це дійсно вагома подія. Про спорт важливо не забувати навіть під час війни, адже він покращує не лише фізичну підготовку, а і тренує дисципліну та сприяє психологічному розвантаженню молоді. Ми віримо у наших спортсменів і впевнені, що вони захищатимуть кольори прапору нашої держави на міжнародній арені», – зазначив начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів. 

Чемпіонат Миколаївської області з веслування також відвідали  – українська команда байдарки-четвірки у складі Дмитра Даниленка, Івана Семикіна, Ігоря Трунова та Олега Кухарика, які представлятимуть Україну на олімпійських іграх у Парижі-2024.

Зазначимо, що Олег Кухарик – вихованець Баштанської дитячої юнацької спортивної школи, веслувальник-байдарочник, чемпіон світу, бронзовий призер чемпіонату світу та срібний призер чемпіонату Європи.

Перед стартом змагань Олег Кухарик побажав юним веслувальникам гарних результатів, витримки та спортивної удачі. Також молодий спортсмен вручив подарунок Баштанській дитячій-юнацькій спортивній школі, у якій він у свій час навчався.

Найкращі результати  з плавання серед баштанських спортсменів продемонстрували: Анна Будько, яка посіла І місце на дистанції 3 км; Анастасія Атнажева виборола ІІ місце на дистанції 100 м, а також ІІІ місце на дистанції 3 км. 

Вітаємо спортсменів, бажаємо їм натхнення та нових досягнень у спорті!

Всі новини →