Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

День Гідності та Свободи: «Заряджені гідністю та жагою свободи!»

21/11/2023

21 листопада в Україні відзначається - День Гідності та Свободи.  
 
10 років тому на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу. Запровадження Дня Гідності та Свободи на державному рівні є свідченням визнання важливості цих цінностей як наріжних для українського суспільства.
 
Цього року День Гідності та свободи Україна відзначаємо під гаслом «Заряджені Гідністю і жагою Свободи». У цей день ми  вшановуємо ті події в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. День Гідності і Свободи – це нагадування про ту ціну, яку українці заплатили, коли відстоювали на Майдані своє право на чесні вибори та інтеграцію у Європейський Союз.
 
З незламною і нескореною душею український народ постав перед всім світом і сьогодні, в часи російсько-української війни. Наші мужні захисники і захисниці відстоюють на фронтах незалежність та територіальну цілісність, волю, соборність, гідність України та українців. Силою та незламністю українського  народу захоплюється весь світ, бо Україна – країна нескорених!   
  
То ж  схилімо голови та вшануймо  світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, що віддали свої життя за справедливість та бажання жити у європейській країні, світлу пам'ять українських воїнів, що полягли у боях з російським агресором за визволення рідної землі.
 
Низький уклін українським захисникам та захисницям, які  захищають Україну від окупантів. Дякуємо вам за наш спокій, за те, що маємо змогу жити у вільній країні, працювати та планувати! Віримо, що невдовзі будемо разом святкувати Перемогу! Наші мужні воїни! Нехай Господь дарує вам здоров'я, силу, стійкість та відводить усі ворожі кулі! Миру нам усім!
 
Владислав Дмитрів, начальник Баштанської районної військової адміністрації

Всі новини →