Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Анонсовано запуск єдиної державної онлайн-платформи про усиновлення та форми сімейного виховання

26/12/2023

Чергова корисна інформація від Служби у справах дітей районної військової адміністрації

Українцям презентовано тизер єдиної державної онлайн-платформи про усиновлення та сімейне виховання дітей: www.dity.gov.ua. Повноцінний запуск відбудеться вже на початку 2024 року.

Тизер має на меті зібрати зворотний зв'язок від потенційних користувачів майбутньої онлайн-платформи. Усе — аби українське суспільство стало більш обізнаним у питаннях сімейного виховання дітей, а шлях майбутніх усиновлювачів та сімей, які вирішили прийняти дитину у свою родину, був максимально зрозумілим та легким.

До створення єдиної платформи може долучитися кожен небайдужий українець. Що для цього треба:

1) перейдіть за посиланням: https://dity.gov.ua;

2) натисніть на розділ "Опитування" або проскрольте екран вниз та знайдіть розділ "Допоможіть нам зробити платформу кориснішою";

3) пройдіть невелике опитування про те, яку інформацію ви хотіли би бачити на єдиній платформі;

4) за бажанням — долучіться до бета-тестування єдиної платформи та станьте першими, хто отримає доступ до всіх її функцій.

"Україна для кожної дитини" стане  онлайн-платформою, де в єдиному місці можна знайти усю необхідну інформацію та ресурси, що стосуються усиновлення і влаштування дитини в сімейні форми виховання:

• отримати покроковий алгоритм дій, щоб прийняти дитину у свою сім’ю;

• дізнатися про сімейні форми виховання;

• знайти потрібного експерта;

• отримати підтримку в процесі адаптації дитини і родини;

• пройти освітні онлайн-курси для майбутніх усиновлювачів.

Єдина платформа "Україна для кожної дитини" створюється в рамках реалізації реформи з метою забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні. Подбати про дитину може кожен: бути прикладом, дати пораду, повідомити про небезпеку, прийняти дитину у свою родину. 

Реформа з метою забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні — це пріоритет країни та один із необхідних кроків до євроінтеграції.

Всі новини →