Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

На фронті загинув мешканець Баштанської громади

05/01/2024

Баштанщина знову у скорботі…Через кляту війну ми втрачаємо кращих з кращих!

У перший день 2024 року на Донецькому напрямку загинув командир артилерійського дивізіону майор Олександр Цезарюк (позивний Цезар), житель с. Новоєгорівка Баштанської територіальної громади. 
 
Тепер мужньому воїну назавжди 30 років…
Без турботливого сина, брата, батька, чоловіка залишились рідні.
 
Народився Олександр Віталійович Цезарюк 5 червня 1993 року. З дитинства  був правдолюбом, щирим, позитивним, відкритим, мав багато друзів. Був цілеспрямованим та рішучим, і якщо вже приймав рішення, то ніколи від нього не відступав. Після закінчення Новоєгорівської школи, навчався в Миколаївському аграрному університеті. 
 
У 2013 році молодий парубок заключив контракт із ЗСУ. Починаючи з 2014 року до останнього подиху він мужньо і віддано боронив рідну землю від російських окупантів.
 
Побратими відгукуються про Олександра, як про відповідального, доброго, щирого, завжди готового прийти на допомогу.
 
«Олександр Цезарюк мій перший командир, який був для мене гідним прикладом. У цій людині були поєднанні усі найкращі риси характеру – справедливість, мужність, доброта та людяність. Він пройшов увесь шлях служби - від строковика до командира дивізіону. Він найкраще розумів кожного. Для кожного військовослужбовця була честь служити під його керівництвом. За роки моєї служби не чув жодної поганої думки на рахунок командира. Олександр справжній Воїн і я пишаюся, що стояв в одному строю з ним", - згадує військовий побратим Олександра.
 
5 січня попрощатися, віддати шану, земний уклін і безмежну вдячність Герою та провести його до місця останнього спочинку прийшло багато людей - рідні, друзі, однокласники, військовослужбовці, представники влади, жителі громади. Поховали захисника на сільському кладовищі зі всіма військовими почестями.
 
Тепер Олександр – навічно в Небесному Воїнстві, а над його могилою навіки майорітиме синьо-жовтий стяг Героя-Захисника.
 
Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким спочилого захисника України. Вічна пам'ять та низький уклін воїну, який присвятив все своє доросле життя захисту нашої країни!

Всі новини →