Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Залишаємося гідними своїх Героїв!

20/02/2024

 
20 лютого Україна вдесяте відзначає День пам’яті Героїв Небесної сотні. Вдесяте в умовах війни з росією.
 
20 лютого 2014 року в середмісті столиці України загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013-2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, обстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.
Події того дня стали кульмінацією Революції Гідності. За неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, відмову від багатовекторності у зовнішньополітичному курсі, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя.
 
Сьогодні керівництво Баштанської районної військової адміністрацї разом з начальниками структурних підрозділів РВА, представниками силових структур, установ та організацій поклали квіти до пам’ятного обеліску та вшанували пам’ять хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні, чий подвиг нині слугує прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність.
 
«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні – людей, які поклали на вівтар нашої Свободи і Гідності найдорожче, що вони мали  –  свої життя. Герої Небесної Сотні перевернули свідомість українців, змінили перебіг історії нашої держави та захистили ідеали демократії. Українські захисники та захисниці продовжують боротьбу за свободу, майбутнє та незалежність нашої держави. Вічна пам’ять Героям. Вічна слава всім, хто боронить Україну. Пам’ятаємо! Залишаємося гідними своїх Героїв!» – зазначив начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів.
 

Всі новини →