Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Орден "За мужність" ІІ ступеня передано матері загиблого захисника Олексія ВІННІКА із села Привільне

27/02/2024

Указом Президента України від 19.10.2023 №698 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку ВІННІК Олексій Петрович посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІ ступеня.

27 лютого 2024 року ТВО начальника Баштанського РТЦК та СП Леонід ДОНЧЕНКО, у присутності особового складу і військовослужбовців роти охорони, передав орден, яким посмертно нагороджено Олексія ВІННІКА, його матері, Вінник Ользі Миколаївні. Потім було оголошено хвилину мовчання у пам’ять про усіх захисників, які загинули у боротьбі за незалежність України.
 
ВІННІК Олексій Петрович народився у селі Старогорожене 3 травня 1973 року. Закінчив Привільненську ЗОШ та отримав водійське посвідчення, навчаючись у Баштанському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті.
Проходив строкову службу у прикордонних військах, що базувалися неподалік Афганістану. Брав участь у бойових діях.
Понад 15 років Олексій працював у приватному підприємстві "Експрес" (оператор дорожнього котка та інших машин), потім у ДП "Баштанське лісове господарство" (у межах села Привільне).
 
26 червня 2022 року Олексій ВІННИК призваний за мобілізацією Баштанським РТК та СП. На посаді стрільця-снайпера 2 десантно-штурмового взводу 79-ої окремої десантно-штурмової Таврійської бригади брав участь у боях із російськими окупантами.
 
24 жовтня 2022 року, вірний військовій присязі, виявивши стійкість та мужність під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новомихайлівка Донецької області наш земляк героїчно загинув...
 
Священний обов’язок кожного із нас – навіки зберегти пам'ять про тих, зі зброєю в руках хто відстоював відстоював нашу незалежність, захищав нас від ворога, хто боронив нашу свободу.
 
Вічна пам'ять захиснику України Олексію ВІННІКУ!
 
За інформацією Баштанський Ртцк Та Сп

Всі новини →