Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Насолодіться улюбленим смаколиком усвідомлено

28/02/2024

Вправи на усвідомленість (або ж майндфулнес) це справді класний інструмент боротьби зі стресом і тривожністю — водночас приємний і доступний всюди. Головне — зосередитися на моменті «тут і зараз» та залучити якомога більше органів чуття.

Коли стресу забагато, нам важко зосередитися: ми гальмуємо, тут пропускаємо, там недочуваємо, в обід нарешті поснідаємо, а чим — за годину вже не памʼятаємо. Техніки майндфулнес допомагають переключатися, а ще — дають мозку простір для заспокоєння і концентрації.

Якось ми вже тренувалися на ранковій каві, улюбленій музиці, нюхали жовтень… Робили вправу навіть у душовій кабіні. Спробуйте цього разу просту техніку з улюбленою стравою чи смаколиком.

Більше подібних технік тепер знають і сімейні лікарі, які пройшли навчання за програмою ВООЗ mhGAP та можуть надавати підтримку з ментального здоровʼя. Розкажіть «сімейному» про свою тривожність.

Публікація підготовлена у межах впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

 

Всі новини →