Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Шануємо пам`ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

26/04/2024

26 квітня Україна і світ відзначають 38-му річницю з дня аварії на Чорнобильській АЕС.

У територіальних громадах Баштанського району проведено низку заходів, що були приурочені Чорнобильській трагедії - покладання квітів до пам’ятних обелісків, тематичні уроки, виставки у бібліотечних закладах, музеях тощо. Участь у заходах взяли представники органів влади, місцевого самоврядування та громадськості, ліквідатори ЧАЕС. Усі присутні під час хвилини мовчання схилили голови, згадуючи мужність і героїзм полеглих ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які віддали свої життя заради майбутнього інших поколінь.
 
Сьогодні начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів разом з керівниками структурних підрозділів РВА, силових структур взяли участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника жертвам Чорнобильської трагедії, що розташований на території музею у м. Баштанка.
 
«Для всіх нас 26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Загалом у ліквідації аварії взяли участь понад 600 тис. людей. Точна кількість жертв та постраждалих невідома і досі. Тому Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч українців», - наголосив під час виступу Владислав Дмитрів.
 
Роковини Чорнобиля – нагода привернути увагу до ще однієї болючої теми. Зараз країна-агресор окупувала Запорізьку атомну електростанцію – найбільшу в Європі, та своїми діями погрожує новою ядерною катастрофою. Два роки тому, з 24 лютого до 31 березня 2022 року, Чорнобильська АЕС була окупована російськими військами.
 
У той час, коли наша держава прагне Перемоги, а країна-агресор погрожує всьому світові новою ядерною катастрофою, подвиг героїв-чорнобильців надихає кожного українця на боротьбу та надає сил. Тож важливість пам'яті про трагедію Чорнобиля, визнання героїзму тих, хто віддав своє здоров'я і життя у боротьбі з наслідками найбільшої планетарної катастрофи, як ніколи, на часі.
 
Сьогодні наша спільна мета – перемогти ворога! Перемогти в усіх сенсах – захистити свою територію, свою незалежність, свій європейський шлях, а ще – захистити землю від ядерного терору!
 
 
 
 
 

Всі новини →