Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Як на Баштанщині відзначили День Прапора України

23/08/2024

23 серпня на Баштанщині відзначили День Прапора України. У кожній територіальній громаді району урочисто відбулася церемонії підняття державного стяга, покладання квітів до пам’ятних знаків, тематичні бібліотечні виставки, фоточеленджі та ін. Про найцікавіше - читайте нижче.

Казанківська громада
Біля Будинку культури було організовано благодійну ярмарку, основна мета якої - збір коштів на підтримку Збройних Сил України.
На ярмарку старостинськими округами Казанківської громади були представлені художні роботи майстрів, смачні домашні страви та різноманітні сувеніри.
На благодійному заході було зібрано кошти на підтримку ЗСУ в сумі – 192 592 грн.
Зібрані кошти вже незабаром будуть направлені на допомогу захисникам України.
 
Новобузька ТГ
Особливим моментом сьогоднішнього свята у громаді стала урочиста церемонія вручення паспортів юним громадянам України. Це зворушливе дійство стало символом передачі національних цінностей наступному поколінню.
 
Привільненська ТГ
У рамках відзначення Дня Державного Прапора України та 33-ї річниці Дня Незалежності України у громаді відбувся святковий концерт. На завершення свята присутні мали змогу пригоститися морозивом та солодкою ватою.
 
Баштанська ТГ
Урочистий мітинг розпочався біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Місцеві жителі, представники влади та громадських організацій зібралися разом, щоб вшанувати державний прапор України, який символізує незалежність та свободу.
Після офіційної частини заходу відбулася церемонія покладання квітів до погруддя Тараса Шевченка. Ця акція стала символом незламності українського духу та єдності нації, об'єднавши всіх присутніх у спільному прагненні до миру та процвітання України.
 
Вільнозапорізька ТГ
За традицією квіти до пам'ятного знака Тараса Шевченка поклали працівники Вільнозапорізької сільської ради та розгорнули синьо-жовтий стяг.
Крім цього, з нагоди відзначення Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України посадові особи Вільнозапорізької сільської ради, старости разом із фахівцями з соціальної роботи Новохристофорівського, Новоюр’ївського, Новополтавського та Шевченківського старостинських округів привітали та надали продуктові набори членам сімей загиблих військовослужбовців, тих, хто перебуває в полоні, членам сімей зниклих безвісти та особам з інвалідністю внаслідок війни.
 
Широківська ТГ
Широківська територіальна громада відзначила цей день урочистим мітингом та підняттям Державного Прапора України біля Алеї Слави загиблих захисників.
Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів внаслідок збройної агресії рф проти України.
Крім цього, напередодні державних свят, у Новопетрівському старостинському окрузі відбулося відкриття меморіальних дошок загиблим землякам-захисникам Майковському Івану та Шаповалову Олександру. Пам’ятні знаки були встановлено на фасаді школи де навчалися Герої.
На урочистій церемонії були присутні рідні, друзі, педагоги, жителі села, представники Широківської сільської ради.
 
Софіївська громада
До Дня Прапора України та 33-річниці Дня Незалежності України на території громади відбувся відкритий турнір з футболу на Кубок начальника Баштанської районної військової адміністрації. Участь у спортивному заході взяли юні спортсмени територіальних громад. Детальніше – згодом.
 
Інгульська ТГ
У старостинських округах громади відбулося ряд тематичних заходів. Серед яких - виставка дитячих малюнків, вікторина «Живи та міцній, українська держава, під прапором неба та родючих ланів», історична хвилина «Наш стяг у золоті й блакиті», майстер-клас з виготовлення Державного Прапора України «Прапор у моїх долонях», відео-презентація «Невідомі факти про український прапор» та ін.
 
Снігурівська ТГ
На Центральній площі міста відбулася урочиста церемонія, під час якої представники громади вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих Героїв, що віддали своє життя за незалежність та суверенітет нашої держави. Після цього був урочисто піднятий Державний Прапор України, який символізує єдність, свободу та боротьбу нашого народу.
 
Березнегуватська ТГ
У День Державного Прапора України, після урочистого підняття національного стяга, Публічна бібліотека Березнегуватської селищної ради спільно з Березнегуватською селищною організацією ветеранів України провели музично-поетичний вернісаж «Барви волі». Найбільш зворушливим моментом став відеоперегляд «Вшанування пам'яті загиблих Героїв Березнегуватщини», які назавжди залишаться в наших серцях. Ця зустріч не лише об’єднала усіх у спільній любові до Батьківщини, а й нагадала про важливість збереження пам’яті про тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України. Атмосфера події була наповнена щирими емоціями, гордістю за свою країну та вдячністю її захисникам.
 
Нехай цей день буде нагадуванням про нашу силу та рішучість у боротьбі за свободу на незалежність! Бажаємо кожному українцю міцного здоров’я, миру та злагоди, а нашій рідній Україні — процвітання та Перемоги!
 
За інформацією територіальних громад.
 
 

Всі новини →