Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

В ОДА підбили підсумки виконання робіт з капітального будівництва та реконструкції об’єктів за 2017 рік

06/01/2018

У п’ятницю, 5 січня, під керівництвом заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Валентина Гайдаржи відбулася нарада щодо стану виконання робіт з капітального будівництва та реконструкції ряду об’єктів у 2017 році.

Заступник голови ОДА наголосив, що жодного об’єкту не зроблено "для галочки". Усі рішення під час проведення будівництва приймалися відповідно до чинного законодавства та у відповідності до нормативно-правової бази.  В той же час, ті об’єкти, на яких здійснено всі роботи – якісно і у повному об’ємі, можуть бути профінансовані.

У ході засідання відзначено, що завдяки підходу, направленого на якість робіт, який було запропоновано підрядниками та схвалено керівництвом ОДА, частину коштів було повернуто до держбюджету. Це, в свою чергу, дозволило зберегти фінансовий ресурс, а не бездумно витратити його на реалізацію проектів, що фактично не відповідали актуальним вимогам і потребам.

Валентин Гайдаржи зазначив, що в майбутньому надважливо до початку реалізації усіх проектів проаналізувати їх.  «Враховуючи, що зараз початок року і ми маємо час до фінансування капвидатків, необхідно проаналізувати всі проекти, тримати на контролі плани виконання робіт по проектуванню, по проходженню експертизи. На майбутнє – ті проекти, які від самого початку зроблені з відхиленнями, з помилками, які неможливо реалізувати без коректування – вони не повинні фінансуватися до тих пір, поки ми не будемо розуміти, що проект по всім показникам відповідає усім будівельним нормам і правилам, і найголовніше – є соціально та економічно обґрунтованими», - акцентував він.

Заступник голови ОДА вказав, що враховуючи об’єктивні та суб’єктивні причини у 2017 році не було виконано увесь запланований об’єм робіт, і відповідно не все фінансування було здійснено. «Тим не менш, була зрозуміла позиція голови ОДА, що ті об’єкти, на яких роботи повністю виконані, профінансовані в повному обсязі. Разом з тим, було прийнято колегіальне рішення, і по 2 об’єктам по ДФРР, з обэєктивних причин, ми були змушені повернути невикористані кошти», - сказав Валентин Гайдаржи.

Частина проектів, що не була реалізована протягом 2017 року перенесена на наступний рік. Наразі УКБ та КП займаються аналізом даних об’єктів. За 2017 рік завдяки підтримці ОДА  успішно виконано ремонт спального корпусу у Антонівській школі-інтернаті, виконано частину  робіт по школі-інтернату №3 у Миколаєві -  завершено будівництво спортивного залу, монтаж, виконано термосанацію будівлі обласного будинку дитини, продовжується благоустрій та внутрішньо ремонтні роботи, завершуються роботи по ряду інших об’єктів.

Всі новини →