Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Інгульчани все ж таки очікують згоди на об’єднання від суміжних громад

16/01/2019

Під час вчорашної зустрічі із жителями с.Інгулка, яка відбулася з метою обговорення Плану перспективного розвитку Баштанщини до 2021 року голова Інгульської сільської ради Алла Миронова озвучила перед районним керівництвом головне питання, яке, на її думку, турбує громаду найбільше з 2015 року.

Алла Володимирівна нагадала, що в силу різних обставин залишається невирішеним питання утворення об'єднаної громади з центром у с.Інгулка: "Без втручання районної влади питання так і залишиться невирішеним, тому райдержадміністрація та районна рада мають якось вплинути на ситуацію".

Відповідаючи на пропозицію інгульчан, керівники району були одностайними в тому, що держава запропонувала сільським радам утворити громади шляхом добровільного об'єднання. Районна влада ні в якому разі не змушуватиме суміжні громади до об'єднання із Інгулкою. Єдине, що в цій ситуації може бути запропоновано районною владою це надання приміщення та участь у спільних переговорах з потенційними членами майбутньої ОТГ в якості незалежних спостерігачів із запрошенням фахівців з обласного центру.

 

Хочемо нагадати, що за наявним Перспективним планом утворення територіальних Миколаївщини Інгульська сільська рада разом із Доброкриничанською, Костичівською, Лоцкинською та Новоолександрівською мають увійти до складу Мар'ївскої ОТГ. Через неможливість домовитись між собою щодо адміністративного центру майбутньої ОТГ, громаду не утворено до сих пір. Зважаючи на ситуацію, що сталася, жителі Новоолександрівки та Лоцкине восени повідомили про утворення Лоцкинської ОТГ з 2 сільських рад. Нажаль, вибори у громаду не відбулися через введення воєнного стану. Саме приклад лоцкинців і новоолександрівців рекомендували застосувати інгульчанам 15 січня представники районної влади та відкинути всі власні амбіції задля досягнення результату.

Всі новини →