Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Під світлим променем любові

17/02/2020

Під такою назвою 14 лютого в Баштанській центральній районній бібліотеці пройшла розважально-пізнавальна година до Дня святого Валентина, одного з найулюбленіших свят молоді. День всіх закоханих - це свято романтики, кохання та ніжності. Його відзначають майже в усіх країнах світу. Традиційно, цього дня прийнято дарувати коханим і дорогим людям квіти, цукерки, повітрянікульки та«валентинки» - невеликі листівки із зізнанням у коханні. 

На захід до бібліотеки завітали учні 10-Б класу Баштанського ОЗЗСО №1 разом з вчителем інформатики С.С.Правилом. Бібліотекар Валентина Стоянова привітала присутніх та ознайомила з історичними фактами виникнення свята. Ведуча презентувала книжкову виставку «Кохаю…Читаю…Бажаю…», на якійбули представлені художні видання, вірші, поемипро кохання. Бібліотекар також познайомила підлітків з поетичними творами членів літературно-мистецького клубу «Роксолана», місцевих поетів Василя Шведова та Віктора Коваленка. А учениці цього класу - Анастасія Колесник і Єлизавета Божко прочитали уривки з творів «Ромео і Джульєтта» В.Шекспіра та «Книга пісень» Г.Гейне.

Після знайомства з красивими історіями кохання юнаки та дівчата охоче прийняли участь у святковій літературній вікторині - «Кохання поза часом», під час якої вони згадували ліричні пісні про кохання, відшукували на книжковій виставці видання з жіночими іменами в назві та об’єднували імена в пари відомі своєю любов’ю усьому світу.

«Любов є життєдайний вогонь у душі людини. І все, що створено людиною під впливом цього божественного почуття, відзначено печаттю життя і поезії», сказав великий Тарас Шевченко. Тож нехай у Ваших душах завжди палає полум’я кохання!

Всі новини →