Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вшанування пам’яті Небесної Сотні

19/02/2021

Минуло 7 років з часу тих трагічних подій, коли багато молодих душ загинули у Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.  
 
У п’ятницю, 19 лютого 2021 року, снігурівчани зібралися біля Стели борцям за волю та незалежність України, аби вшанувати пам’ять Небесної Сотні – наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за незалежність нашої Держави, за право свого народу стати рівноправним членом спільноти вільних націй, за демократичні принципи, що гарантують кожній людині повагу до її гідності та можливість вільно жити і розвиватися.
 
 
В заході брали участь заступник голови Баштанської районної ради Тетяна Мезіна, керівництво міської ради, представники ветеранської організації, військовослужбовці та громадськість міста.  Настоятель храму Різдва Христового, учасник волонтерського руху, Отець Василь разом з Отцем Андрієм провели заупокійну літію за загиблими. Учасники зібрання схилили голови на знак поваги і скорботи по Небесній сотні та загиблим учасникам бойових дій на Сході України та поклали квіти до меморіалу.
 
Майдан та Революція Гідності потрясли не тільки Україну, а й увесь світ. Зігріта палкими серцями мільйонів національно-свідомих українців з усіх регіонів, незалежна демократична держава Україна продемонструвала Європі і всьому світові, що українці – міцна духом волелюбна нація, яка навчилася поважати себе і яка зуміла відстояти свій демократичний вибір.
 
 
Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо Герої не вмирають!
 
Будьмо горді, що маємо таких мужніх і славних захисників, будьмо достойними їх подвигу!
 
Слава Україні!
 

Всі новини →