Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

11 квітня Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

09/04/2021

11 квітня 1945 року з воріт найбільшого концтабору смерті Бухенвальда, здолавши нацистських катів в інтернаціональному повстанні, полонені вийшли на волю. Ця  дата увійшла в історію як Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Відтоді пройшло немало часу, та страшні злочини проти людства не мають строку давності. Геноцид цілих народів, масові розстріли дорослих та дітей на «фабриках смерті» в окупованих нацистами країнах, тортури та непосильна каторжна праця знищили мільйони безневинних людей. Серед них і наші земляки, чиє життя обірвалось за колючим дротом концтаборів.

Таке не повинно забутись.

Сьогодні 9 квітня баштанчани поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам нацистських переслідувань.

Участь у заході взяли голова районної ради Наталія Олійник, голова Баштанської районної державної адміністрації Владислав Дмитрів, заступник голови райдержадміністрації Андрій Дяченко, заступник міського голови Олександр Васильєв, голови міської та районної ветеранських організації, голова районної спілки в’язнів — жертв нацизму Віктор Семененко, працівники апаратів.

Ми вклоняємось з усім світом людям, які в пекельних муках пройшли цей шлях, вистоявши найстрашніші випробування, молимося за їхні душі.

 

Також учасники зібрання відвідали районний музей, де директор Олег Требух підготував та ознайомив присутніх з виставкою на дану тематику.

 

 

 

 

 

Всі новини →