Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

До Дня пам'яті жертв політичних репресій

14/05/2021

Голова райдержадміністрації Владислав Дмитрів разом із керуючим справами районної ради Василем Пшиченком, заступниками Баштанського міського голови, за участі голови міської ветеранської організації, працівників відділу культури міської ради, Баштанського краєзнавчого музею, взяли участь у меморіальних заходах з нагоди Дня вшанування пам'яті жертв політичних репресій.

Щороку у третю неділю травня в Україні відзначають День пам'яті жертв політичних репресій. 

Цей день встановлений Указом Президента України у 2007 році, з метою гідного вшанування пам'яті репресованих українців, донесення до суспільства та світової спільноти об'єктивної інформації про злочини, вчинені у XX столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України.

«Нажаль, так сталося, що наша країна ніяк не може позбутися того радянського "хвоста", який за нами тягнеться з минулого», - нагадав Владислав Мирославович. - Ми разом із усім світом засуджуємо злочини комуністичного режиму проти мільйонів українців, які пройшли через горнило тоталітарної влади за часів СРСР. Добре, що народжені за нашої незалежності не знають цих звірських злочинів проти людяності, коли тебе за іншу думку просто відправляли на вірну смерть до Сибіру...- зазначив керівник району.

«У цей день нас об'єднує пам'ять про трагічні сторінки в історії країни, коли тисячі людей були необґрунтовано піддані репресіям, звинувачені в злочинах, відправлені на заслання, позбавлені життя. Важко передати словами всю глибину трагедії, яку їм довелося пережити. Але вони вистояли й зуміли зберегти свої кращі людські якості, віру в людей і любов до Батьківщини», - зауважив Олександр Васильєв.

Керівники поклали квіти до пам'ятника, встановленого на честь постраждалих від насильницького впровадження комуністичної ідеології.

Учасники мітингу вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятних знаків.

По закінченню мітингу-пам’яті присутні були запрошені на тематичну виставку в міський краєзнавчий музей.

Всі новини →