Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Засідання робочої групи з протидії незаконному надрокористуванню

17/05/2021

14 травня голова райдержадміністрації Владислав Дмитрів разом із виконуючим обов'язки керівника Баштанської окружної прокуратури Романом Потужником взяв участь у засіданні новоствореної робочої групи з протидії незаконному надрокористуванню у Баштанському районі.

Робочу групу утворено відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 09.04.2021 №93-р з метою спрямування узгодження дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органів на ліквідацію незаконного видобування корисних копалин на території Баштанського району.

Начальник управління соціально-економічного розвитку території райдержадміністрації Тетяна Калашнікова ознайомила членів робочої групи та присутніх на засіданні з інформацією про наявність корисних копалин, які розташовані на території району.

Голова райдержадміністрації повідомив, що в райдержадміністрації розробляється реєстр корисних копалин району: «На сьогодні вже маємо 38 родовищ, лише одиниці з яких мають правовстановлюючі документи, що є неприпустимим».

В свою чергу, голова робочої групи, перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Казаріна озвучила організаційні питання щодо роботи групи.

«Закликаю голів громад, старостинських округів взяти під особистий контроль незаконний видобуток піску, глини, чорнозему на власних територіях», - наголосив Владислав Мирославович. – Ми маємо думати про те, що ми залишимо нашим дітям та онукам після такого господарювання. Всі розуміють, що великою проблемою для громади та держави є так звані «чорні копачі», які з метою власної наживи розкрадають надра, які знаходяться у землях державної та комунальної власності, завдаючи природі багатомільйонні збитки, не сплачуючи ні копійки у бюджети всіх рівнів, - категорично зазначив очільник району, - єдиним виходом бачу узаконення діяльності шляхом отримання ліцензії та ведення цивілізованої діяльності.

Голова райдержадміністрації торкнувся також інших гострих питань, які взяті під його особистий контроль, а саме: наведення належного благоустрою територій, існування незаконних сміттєзвалищ, складна ситуація із неконтрольованою вирубкою полезахисних лісосмуг, забезпечення жителів району якісним водопостачанням та можливість забору води спец.автомобілями під час пожеж.

В результаті засідання групи затверджено план її дій та графіки виїздів до громад району з метою ознайомлення із ситуацією на місцях.

Всі новини →