Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Владислав Дмитрів: дії спілок учасників АТО району мають бути злагоджені

04/06/2021

3 червня голова райдержадміністрації Владислав Дмитрів за участі відповідальних працівників райдержадміністрації зустрівся з представниками спілок учасників АТО району та районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.
 
Баштанщину представляли уповноважені особи громадського об’єднання «Баштанська районна громадська організація учасників антитерористичної операції» Анатолій Олійник та Віктор Чернов; Казанківщину – Леонід Верба, голова правління громадської організації «Казанківський районний союз ветеранів та учасників антитерористичної операції»; Новобужжя – Сергій Костерчук, голова громадської організації «Новобузька спілка учасників АТО», Тетяна Язловицька, голова громадської організації «Єдина родина Новобузького району» та Володимир Кочерга, голова громадської організації «Побратими України»; Снігурівщину – Марія Коцар, голова правління ГО «Снігурівська організація учасників АТО/ООС «Разом – ми сила».
 
Розпочинаючи зустріч, Владислав Мирославович розповів, що метою сьогоднішньої зустрічі є особисте знайомство з представниками учасників АТО/ООС укрупненого району, проблемами ветеранів та напрацювання плану подальшої співпраці задля вирішення озвучених проблем: «Хотів би виразити слова вдячності за вашу активну громадянську позицію, за те, що ризикуючи власним життям свого часу, незважаючи ні на що, пішли захищати незалежність нашої країни на сході - в Донецькій та Луганській областях». – В районі на обліку перебуває 1615 учасників бойових дій АТО/ООС, серед них 23 особи з інвалідністю внаслідок війни. Нажаль, є і загиблі, 22 члена сімей, яких проживають поруч з нами. Ваші основні проблеми відомі кожному з присутніх на цій зустрічі, але хотілося б почути і вашу точку зору, - звернувся до ветеранів АТО керівник району.
 
Представники Новобужжя розповіли, що головними проблемами є отримання житла, в тому числі інвалідами війни, отримання матеріальної допомоги з місцевого бюджету та відсутність пам’ятного знаку учасникам АТО/ООС, для виготовлення та встановлення якого зібрана частина коштів.
 
Леонід Акимович Верба, говорячи від імені всіх ветеранів Казанківщини, зазначив, що на відміну від побратимів з Новобужжя, організації вдалося налагодити тісну та плідну співпрацю з Казанківською селищною радою. В центрі селища встановлено пам’ятний знак з іменами загиблих земляків, земельні питання вирішуються оперативно, наявне приміщення для роботи та зустрічей, створені групи в месенджерах та соціальній мережі Фейсбук задля оперативного вирішення озвучених проблем: «Але головною проблемою я вважаю недостатній рівень патріотичного виховання підростаючого молодого покоління – починаючи від дітлахів у садочках до юнаків та дівчат у школах». – Ми воювали та воюємо лише заради нашого майбутнього – заради наших дітей, і їм потрібно говорити правду - вони повинні знати про наше минуле і сьогодення, потрібно щоб діти були учасниками всіх патріотичних заходів, а не лише одного свята, - наголосив керівник організації з Казанки.
В свою чергу Марія Петрівна Коцар, виступаючи від імені ветеранів Снігурівщини, повідомила, що організація також тісно співпрацює з міською радою, встановлено пам’ятний знак, виділено кімнату, де щотижня відбуваються зустрічі, в планах відкриття підрозділів ГО в старостатах.
Анатолій Олійник, представляючи Баштанщину, зауважив, що в жодній з наявних в районі організацій немає професійного психолога. На що Владислав Мирославович запропонував створити спільний керівний орган для координації діяльності всіх громадських організацій учасників АТО, який би мав власного професійного психолога та юриста.
Користуючись нагодою, Тетяна Гриненко, учасник Всеукраїнського народного благодійно-патріотичного проекту «Мій дім - Україна» презентувала книги, які були випущені проектом, а також запропонувала долучитися до наповнення наступного видання «Слава Героям» матеріалами про всіх учасників бойових дій АТО/ООС Баштанського району.
«Маю намір протягом наступних місяців провести зустрічі з представниками ваших організацій, але вже за участі голів ваших громад та місцевих галузевих керівників (освіти, культури, соціального захисту, тощо), де матимемо змогу отримати відповіді на болючі питання як кажуть з перших вуст. Пропоную почати з Новобужжя» - на завершення зустрічі повідомив голова райдержадміністрації.
 
Більше фото за посиланням (https://www.facebook.com/bashtrda/posts/4021888967931060)

Всі новини →