Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МОЛОДІЖНИЙ БІБЛІОКАРАВАН «ЧИТАЙ ЮНІСТЬ!»

18/06/2021

15 та 16 червня у форматі онлайн на платформі Zoom Баштанська публічна бібліотека прийняла участь у ювілейному V-му Всеукраїнському молодіжному бібліокаравані «Читай, юність!», організатором якого виступила Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва. Цей Всеукраїнський професійний захід покликаний об’єднувати міста України й бібліотеки, просувати читання, популяризувати українську книгу та авторів , підвищувати інтерес громади до бібліотек, бібліотечних послуг, ресурсів, а також популяризувати їх. 

Відкриття заходу відбулося за участі Т.П.Сопової, заступниці директора з науково-методичної роботи Державної бібліотеки України для юнацтва, О.О.Буберенко, начальниці управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації та Н.В.Ткаченко, директорки Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва.

Учасники Всеукраїнського молодіжного бібліокаравану «Читай, юність!» мали можливість зустрітися з Миколаївською художницею, ілюстраторкою та поетесою Світланою Чебановою, книговидавчинею Іриною Гудим, та поспілкуватися з поетесою, освітянкою, краєзнавицею, громадською діячкою, членкинею Національної Спілки письменників України Галиною Запорожченко, головою Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України Вірою Марущак, завідувачкою кафедри теорії та методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Галиною Гич та багатьма сучасними українськими письменниками та поетами.

Самою цікавою частиною бібліокаравану, насиченою великим досвідом роботи з юнацтвом, була печа-куча під назвою «Кращі бібліотечні практики України з просування читання серед молоді». З короткими яскравими доповідями виступили бібліотечні працівники обласних бібліотек для юнацтва великих міст - Запоріжжя, Львів, Тернопіль, Житомир, Дніпро, Суми. Неабиякою приємністю для бібліотекарів Баштанської публічної бібліотеки було запрошення також прийняти участь у цьому заході. Зі своєю презентацією на тему: «Книга і молодь: креативні підходи у просуванні читання» виступила бібліотекар кафедри видачі для юнацтва Валентина Стоянова.

V-й Всеукраїнський молодіжний бібліокараван «Читай, юність!» розкрив сучасні проблеми промоції читання серед юнацтва, надихнув на пошук нових форм стимулювання читацької активності, підтримки і розвитку читання та залишив його учасникам неймовірні враження від спілкування.

Всі новини →