Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Урочисті заходи до 25 річниці Конституції України

25/06/2021

У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безумовно, належить День Конституції України – свято волі, миру і доброї  злагоди всіх громадян на основі закону і справедливості.

З цієї нагоди в пятницю, 25 червня, в приміщення Баштанського міського Будинку культури відбулися урочисті заходи.

В заходах взяли участь керівництво районної державної адміністрації, районної та міської рад, представники трудових колективів структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій, громадськість.

Гостей свята привітали голова районної державної адміністрації Владислав Дмитрів  та заступник голови районної ради Василь Кузін та зазначили, що прийняття Конституції стало відправною точкою на шляху побудови сильної, демократичної та правової держави. І сьогодні  першочерговим завданням є об’єднання  зусиль задля продовження процесу розбудови та розвитку нашої Батьківщини, після чого вручили з нагоди Дня Конституції України Грамоти та Подяки. Також нагородили з нагоди 25-річниці Конституції України учасників АТО/ООС медалю "За оборону рідної держави".

З вітальними словами до всіх присутніх звернувся заступник міського голови Олександр Васильєв: « Щиро вітаю вас із визначним державним святом – Днем Конституції України. 25 років тому 28 червня увійшло в новітню історію України як День великого загальнонаціонального консенсусу та верховенства національних інтересів. Головний документ країни став визначальним чинником забезпечення державного суверенітету країни, консолідації суспільства, створення належних умов для самореалізації кожної особистості. Бажаю Вам впевненості, успіхів, сили, гідності та усвідомлення захищеності своїх прав, всього того, що дає нам Конституція і гордості за високе звання громадянина Української держави. Миру Вам, добра і щастя!». Нагородив Почесною грамотою Баштанської міської ради: Ковригу Олександра Юрійовича старосту Явкинського старостинського  округу Баштанської міської ради, Зюзько Ганну Станиславівну депутата Баштанської міської ради восьмого скликання, голову Баштанської міської ветеранської організації, Шувалова Вадима Сергійовича завідувача секору з питань цифрового розвтку, цифрових трансформацій та цифровізації виконавчого комітету Баштанської міської ради. 

Оголоситли Подяку Баштанської міської ради Тур Лідії Павлівні почесному громадянину Баштанської територіальної громади, учителю фізкультури Баштанського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Баштанської міської ради, за вірне служіння обраній справі, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Баштанської територіальної громади. підвищення іміджу країни як спортивної держави, патріотичне виховання молоді, невичерпну енергію, грамотою хреографічний колектив "Фієста" Баштанського міського будинку культури керівник Олександр Волкожа, Ангеліну Довгу учасницю вокальної студії "Злагода" Баштанського міського будинку культури переможницю обласних та Всеукраїнських фестивалів-конкурсів, Віктора Коваленка поета, композитора, співака. 

Гарного настрою та позитивних емоцій додали присутнім учасники святкового концерту, творчі колективи міського будинку культури та сільських будинків культури.

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →