Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

В Миколаївській області створять мобільні групи по боротьбі з незаконним видобутком піску

18/07/2015

Таке рішення прийняли сьогодні, 18 липня, під час зустрічі голови облдержадміністрації Вадима Мерікова з представниками громадськості.

Крім правоохоронних органів у групу ввійшло 4 активіста: Сергій Мельниченко, Максим Красюк, Олександр Рижов, Наталія Сироватка і представник облдержадміністрації.

Вадим Меріков запевнив, що до роботи будуть залучені і керівники районів. Він доручив на час проведення рейдів забезпечити мобільну групу автомобілем. На першому етапі протягом 10 днів будуть відпрацьовані найбільш «гарячі точки».

«Активісти, спільно з облдержадміністрацією та міліцією відпрацюють 3-4 району разом з містом Миколаєвом, після чого ми заслухаємо результат», - сказав він.

З часом аналогічну групу створять по боротьбі з незаконними точками прийому металобрухту.

Про результати роботи правоохоронних органів у цій сфері поінформував начальник управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Миколаївській області Владислав Кривенда. За його словами, за 2015 розпочато 25 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку корисних копалин, з них 19 - за ст.240 Кримінального Кодексу (порушення правил охорони надр), 5 - за ст.239 КК (забруднення або псування земель), 1 - за ст.185 КК (крадіжка). Із загальної кількості правопорушень працівниками правоохоронних органів виявлено 11 у сфері користування надрами, з них 8 - незаконний видобуток піску та піщано-щебеневої суміші.

За його словами, основна проблема - це недосконалість законодавчої бази, що дуже часто призводить до закриття справ. Він упевнений, що посилення заходів покарання дало б можливість більш ефективно припиняти такі правопорушення.

Ця доповідь викликав бурхливе обговорення і часто словесні перепалки не давали можливості знайти варіанти вирішення проблем.

Вадим Меріков закликав представників громадськості до конструктивного діалогу і не тільки повідомляти про протиправні факти, а й активно брати участь у спільній роботі. Він навів приклад ефективної роботи волонтерського десанту в Міністерстві оборони.

Він поінформував про те, що представники громадськості увійдуть до складу комісії з проведення конкурсу на посади головлікарів і директорів спортивних шкіл. Крім того, він запропонував фахівцям у сфері IT-технологій увійти до складу робочої групи з розробки та впровадження електронних закупівель в Миколаївській області. Нагадаємо, що група була створена за дорученням Вадима Мерікова, а очолив її відомий волонтер Давид Арахамія. До наступної зустрічі активісти зможуть подати свої пропозиції з цих питань. 

Всі новини →