Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Про роботу Регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у Південному регіоні

26/02/2023

      З метою  налагодження ефективних зв'язків з родинами військовослужбовців, які опинилися у полоні в результаті бойових дій  та  забезпечення дотримання їх прав у соціальній, юридичній, психологічній та інших сферах створе-ний Регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з вій-ськовополоненими у Південному регіоні, який знаходиться за адресою: місто Миколаїв, вулиця Нікольська 37, E-mail: ksh.ppv.pivden@gmail.com.

Регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у Південному регіоні:

сприяє налагодженню конструктивних контактів родичів військовополонених з структурами «військової інфраструктури» регіону, представництвами центральних органів влади та органами місцевого самоврядування;

надає консультації родичам військовополонених у соціальній, юридичній, психологічній сферах;

організовує процес надання психологічної підтримки родичам військово-полонених регіону, в тому числі надає поглиблений адвокатський супровід широкого профілю з усіх питань родичам військовополонених;

інформує суспільство про роботу Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими ;

здійснює заходи, спрямовані на забезпечення виконання міжнародно-правових зобов’язань України з питань поводження з військовополоненими на регіональному рівні;

бере участь у підготовці і проведенні обмінів військовополонених регіону та сприяння у питаннях пост реабілітації військовополонених та їх родичів.

Відповідно до обласної комплексної соціальної програми Миколаївської обласної ради «Турбота» надається разова грошова допомога на оздоровлення дітей військовослужбовців, які перебували, або перебувають у полоні.

Започатковано проект «Привітай дітей Героїв» в рамках якого діти наших військових будуть отримувати подарунки до Дня народження. Усі родини військовополонених, що звертаються до Регіонального центру отримують допомогу у вигляді продуктових та гігієничних наборів завдяки співпраці з БФ «Світлі Справи».

Регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у Південному регіоні запроваджує Програму всебічної реабілітації військовополонених визволених з полону.

Програма  забезпечує комплексний підхід до реабілітації колишніх військовополонених,  мінімізацію дій військовополонених при поверненні з полону в рамках пошуку/проходження реабілітації та їх медичне лікування.

 У Регіональному  центрі  Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у Південному регіоні допоможуть отримати:

 інформацію щодо юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні;

консультації щодо державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон;

психологічну підтримку.

Консультації надаються, як по телефону «гаряча лінія»: 0 800 200 202, так і  по запису на особисту зустріч.

Уразі необхідності фахівці Регіонального центру  Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у Південному регіоні проводять виїзні прийоми  у територіальних громадах.

З приводу надання консультацій про роботу Регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у Південному регіоні звертатися до Баштанської районної ради за адресою: місто Баштанка  вулиця Полтавська, 8 офіс 1.

Всі новини →