Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Увага, на території району зареєстровано сказ тварин

30/03/2023

Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує, що станом на 30.03.2023 року на території району зареєстровано два випадки сказу тварин.     

Виявлено випадок сказу собаки в селі Явкине Баштанської територіальної громади.

28 березня безпритульна собака нанесла укушені рани 3 мешканцям с.Явкине (в тому числі двом неповнолітнім дітям). Відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу випробувальною лабораторією Миколаївської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби від 29.03.2023 р. № 000424 п.м./23, виявлено вірус сказу в патматеріалі від безпритульної собаки. Потерпілі звернулись до лікарні для отримання медичної допомоги та проходять лікування.

Виявлено випадок сказу кота в смт Казанка Казанківської територіальної громади.

Відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу випробувальною лабораторією Миколаївської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби від 30.03.2023 р. № 000426 п.м./23 виявлено вірус сказу в патматеріалі від домашнього кота. Потерпіла одна людина (власниця кота) зараз отримує медичну допомогу та проходить лікування. 

30 березня засіданням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баштанській районній військовій адміністрації оголошено неблагополучними по сказу с.Явкине та смт Казанка та запроваджені карантинні обмеження.

Протоколом ДНПК при Баштанській районній військовій адміністрації №3 від 30.03.2023 затверджено плани заходів по локалізації та ліквідації сказу тварин.   

В населених пунктах с.Явкине та смт Казанка проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин».

Всі новини →