Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Гуманітарний штаб при Баштанській районній військовій адміністрації продовжує працювати: необхідну допомогу отримала Горохівська громада

04/04/2023

Зараз український народ, як ніколи зібраний і консолідований, надає допомогу як фронту, так і власним громадянам. 

Вже понад рік, з початку повномасштабної війни, працює  Гуманітарний штаб при Баштанській районній військовій адміністрації. Головна мета штабу –  забезпечення координування дій військової адміністрації, органів місцевого самоврядування, громадських та волонтерських організацій та сприяння громадянам у подоланні складних життєвих обставин, які виникли у зв’язку зі збройною агресією російської федерації.

Гуманітарна допомога надається територіальним громадам за їх зверненнями-клопотаннями, яка розраховується в залежності від кількості населення, з врахуванням внутрішньо переміщених осіб та нагальних потреб громад. Після опрацювання запиту формується відповідний вантаж та направляється на місце за призначенням.

Так, минуло тижня працівниками штабу було сформовано та передано гуманітарну допомогу Горохівській сільській територіальній громаді – продуктові набори (макаронні вироби, олія, консерви, згущене молоко та ін.), гігієнічні та миючі засоби, ковдри, водяні станції, фільтри для води. Вказана громада довгий час перебувала в окупації. Зараз життя поступово повертається сюди. Допомога для нескорених українців є дуже важливою, це добере розуміють всі представники влади і продовжують працювати у цьому напрямку.

«За період роботи Гуманітарного штабу нам вдалося скоординувати усі гуманітарні напрямки та чітко визначати пріоритети щодо тих потреб, які відчувають жителі Баштанщини, внутрішньо-переміщенні особи, наші захисники. Шляхом злагодженої координації дій ми налагодили ефективність гуманітарних вантажів. Дякуємо всім, хто допомагає та підтримує жителів нашого краю! Працюємо далі», – зазначив начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів.

Всі новини →