Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Баштанська районна військова адміністрація взяла участь у проведенні Міжнародного саміту міст та регіонів

20/04/2023

Муніципалітети світу об’єднують зусилля у підтримці українських громад і регіонів на шляху відбудови територій, реінтеграції деокупованих громад, а також – на шляху євроінтеграції України.

Саме це стало основним посилом учасників Міжнародного саміту міст і регіонів, що пройшов в Києві за участі офлайн та онлайн понад 250 представників муніципалітетів з понад 50 країн світу. У заході взяли участь також голови українських громад, представники асоціацій органів місцевого самоврядування, очільники областей і районів, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних проектів технічної допомоги. Саміт організований за ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Володимиру Зеленському,

Офіційну частину заходу відкрили Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, заступник Керівника Офісу Президента України, виконавчий секретар Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Олексій Кулеба.

До участі у Міжнародному саміті міст та регіонів долучились онлайн керівництво та уповноважені представники Баштанської районної військової адміністрації, голови територіальних громад Баштанського району.

На дискусійних панелях учасники зібрання обговорювали важливі питання щодо подолання гуманітарних викликів, відновлення життєдіяльності громад, розмінування та інноваційного розвитку територій та ін.

Завдяки такому майданчику представники місцевих влад мали змогу безпосередньо обговорювати питання повоєнного відбудови держави, ініціативи з нормалізації життя громад та, головне, одержувати при цьому всебічну підтримку з боку організаторів і партнерів.

Під час проведення саміту було  підписано низку важливих угод, документів про партнерство між представниками регіонів Європи та України.

Всі новини →