Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Перемогли нацизм – переможемо і рашизм!

08/05/2023

У понеділок, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939-1945 року. 

Сьогодні начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів разом зі своїми заступниками та начальником Баштанського РТЦК та СП Олегом Кирильчуком, керівниками структурних підрозділів Баштанської РВА поклали квіти, лампадки до меморіального обеліску на Пагорбі Слави, що розташований  у Баштанській територіальній громаді. Учасники пам’ятної ходи хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих у Другій світовій війні.

«Сьогодні в Україні день вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни, яка стала найстрашнішою трагедією ХХ століття. Низький уклін та безмежна вдячність ветеранам, які звільняли українські землі від нацизму та боролися за мир на рідній землі. Ми у вічному боргу перед ними… Нині, другий рік поспіль, українці відзначають цю пам’ятну дату в умовах повномасштабної війни росії проти України. Увібравши в себе усі злочинні практики нацизму, рф зазіхає на нашу територіальну цілісність та зруйнувала мир у Європі. Наша боротьба триває, як і кілька десятків років тому. Ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю. Молимося за наших військових, які борються з російським нацизмом сьогодні. Ми віримо, що незабаром у календарі свят України з'явиться нова святкова дата – День Перемоги над Росією. Перемогли тоді, переможемо й зараз»,  – зазначив очільник Баштанської військової адміністрації В. М. Дмитрів.

Всі новини →