Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

У Баштанському районі до Дня Конституції України відбулися патріотичні заходи.

28/06/2023

В Україні сьогодні, 28 червня, відзначають 27-му річницю Конституції України, що є гарантом державності, демократії та соборності нашої країни.

З нагоди святкування річниці від дня прийняття основного закону – Конституції України у територіальних громадах Баштанського  району проведено низку культурно-мистецьких та патріотичних заходів, за участю представників органів влади, місцевого самоврядування та громадськості. 

Упродовж дня у населених пунктах громади, на різних локаціях, проводилися інформаційно-просвітницькі заходи, виставки, презентації.

У бібліотечних закладах стартував цикл заходів, спрямованих на поширення знань про історію конституціоналізму, формування правової культури, виховання громадянської свідомості та повагу до Основного Закону України. 

"Конституція України увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності нашої держави та наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров’я, честі і гідності, недоторканності та безпеки. І сьогодні ми, українці, захищаємо нашу незалежність від російського агресора. Ми боронимо не лише нашу землю, не лише нашу територіальну цілісність, ми рятуємо демократію, свободу та нашу волю, стверджуємо свій європейський вибір"- зазначив начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів.

Під час урочистостей присутні вшановували хвилиною мовчання всіх загиблих під час російсько-української війни.

Всі новини →