Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Соняшники – для Героїв. До дня пам’яті захисників України відбулося покладання квітів

29/08/2023

29 серпня в Україні схиляють голови в знак пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Відзначати цей день почали на знак пам’яті про одну з найбільших трагедій сучасної української історії 2014 року – загибель наших воїнів під Іловайськом. Цього дня, намагаючись вирватись з лап російських загарбників, наші війська вперше з початку неоголошеної війни зазнали настільки болючих втрат. Саме тоді російський агресор показав ціну своїх обіцянок, обстрілявши з «Градів» «зелений коридор», яким мали вийти з оточення наші воїни.

Цьогоріч цей день надзвичайно важливий для нашої держави, тому що пам’ять про героїв-захисників служить символом незламності українського духу, який дає сили протистояти кулям та снарядам ворога. 

Аби вшанувати пам’ять полеглих в протистоянні за свободу та мир героїв, начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів разом зі своїми заступниками та військовослужбовцями Баштанського РТЦК та СП, керівниками структурних підрозділів Баштанської РВА, представниками силових структур та громадськістю Баштанщини поклали квіти соняшнику до пам’ятника Героям Небесної Сотні та борцям за незалежність України на Пагорбі Слави Баштанської територіальної громади. Учасники пам’ятної ходи схилили голови у  хвилинні мовчання за всіма загиблими за нашу свободу.

«Наша держава сьогодні переживає найбільше випробування в своїй новітній історії. Весь український народ бореться з російським агресором за свою свободу, незалежність і територіальну цілісність і, на жаль, втрачає в цій боротьбі своїх захисників і захисниць. Ми маємо завжди пам’ятати про надвисоку ціну, якою нам здобувається мирне небо, про відвагу наших Героїв, які щоденно від 2014 року роблять усе заради існування України та наших майбутніх поколінь! Вічна пам'ять і Слава нашим Героям, – зазначив виступаючи Владислав Дмитрів.

Всі новини →