Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

25/11/2023

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947. 
 
Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. 
 
Метою злочину 90 років тому було знищення українського народу як національної групи. Комуністичний тоталітарний режим через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл і цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресій проти незгодних створив для українців умови, не сумісні із життям. Тобто розрахунок був на фізичне знищення нашої нації.
 
Минає 90 років від Голодомору 1932-33 років. Але ці злочини для нас, українців, не мають терміну давності. Особливо тепер, коли росія знову веде геноцидну війну, хочуть знищити нашу ідентичність, культуру, мову. Окупанти масово вбивають і депортують українців, руйнують міста. Цього разу Україна мужньо чинить спротив, бо нема іншого шляху, аніж вистояти та перемогти. А також зробити все можливе, щоби такі злочини проти людства були засуджені світовою спільнотою, а жертви штучного голоду – гідно вшановані.
 
Сьогодні весь цивілізований світ допомагає Україні, а ми, українці, маємо власну державу, Збройні сили, згуртовані та всі разом працюємо на перемогу. І завдяки цьому успішно протистоїмо путінському геноциду. Пам’ятаючи про злочини комуністичного тоталітарного режиму, сьогодні ми всі сили спрямовуємо на підтримку наших захисників.
 
Шановні жителі Баштанського району. Сьогодні, о 16.00, долучіться до загальнонаціональної хвилини мовчання та поставте вдома на підвіконня запалену свічку в пам’ять про мільйони невинно убієних жертв тоталітарного режиму, які загинули голодною смертю.
 
Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!
 
Владислав Дмитрів, начальник Баштанської районної військової адміністрації

Всі новини →