Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

14/12/2023

14 грудня начальник районної військової адміністрації Владислав Дмитрів за участі заступників начальника та керівника апарату районної військової адміністрації, керівників установ та організацій районного центру вшанував пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції спричинила національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Вона опалила долі мільйонів наших громадян, породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають. Минулого року ворог захопив ту саму Чорнобильську станцію, але, на щастя, не встиг наробити великої шкоди. Захопленою на сьогодні залишається Запорізька АЕС, ракети були помічені над Південноукраїнської атомною станцією, ворожі удари були зафіксовані недалеко від Хмельницької АЕС... Наш ворог дуже підступний і своїми діями може створити катастрофу, масштабнішу за ту, що відбулася 37,5 років тому - зазначив Владислав Мирославович. - Сьогодні, у День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, ми низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя зупиняючи «ядерний смерч». Висловлюю слова щирої подяки усім ліквідаторам. Зичу міцного здоров’я та довголіття. Впевнений, що жодне покоління не забуде про подвиг, який здійснили ці люди.

Присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Всі новини →