Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Зі сльозами в очах жителі Баштанської громади провели в останній шлях мужнього воїна

25/01/2024

Минулого тижня Баштанська територіальна громада попрощалася із загиблим на війні захисником України – Олександром Стояновим.

На церемонію прощання з траурними вінками, квітами та державною символікою прийшли рідні, знайомі, керівництво громади, побратими, друзі, військовослужбовці та просто небайдужі жителі, щоб висловити безмежну вдячність за неоціненний внесок у майбутнє рідної країни.
Стоячи на колінах, зі сльозами в очах, страшною тугою в серці усі присутні віддали шану Захиснику України Олександру Стоянову, провівши воїна в останню путь.
Олександр народився 10 травня 1983 року у селі Василівка Березанського району Миколаївська області. У 1987 року разом зі своєю родина переїхав у м. Баштанка, де проживав до 2000 року. Навчався у Баштанський загальноосвітній школі №2. Після закінчення 9 класу, вступив на навчання до Баштанського професійно-технічного училища №9 на спеціальність «Кухар-кондитер». Після переїзду родини на Черкащину продовжив навчання у Монастерищенському ПТУ №25.
19 липня 2002 року Олександр Стоянов створив власну сім’ю. Разом з дружиною Вітою у мирі та злагоді виховували двох синів.
У 2004 році родина переїхала на Баштанщину і оселилася в с. Плющівка.
 
Протягом життя працював у будівельній галузі, часто їздив у відрядження. Любив свою професію і справу, мав золоті  руки.
 
Попереду в Олександра було ціле життя, мрії, плани на майбутнє, які перекреслила цинічна, підла та безжальна війна російської федерації проти України…
Стоянов Олександр був мобілізований до лав Збройних сил України 28 лютого 2022 року. Призначений на посаду навідника механізованого відділення механізованого батальйону танкової бригади. Сумлінно й професійно виконував свої обовʼязки.
Солдат Стоянов Олександр Георгійович загинув 29 грудня 2023 року під час бойових дій на Донецькому напрямку.
З усіма військовими почестями під залпи почесної варти Олександра поховали на Баштанському міському кладовищі.
Олександр Стоянов був справжнім патріотом, вірним захисником України, прикладом хоробрості й відваги. Таким він назавжди залишиться у пам’яті рідних та близьких людей. Війна забрала у матері сина, у дитини - батька, у дружини та сестри – підтримку та опору, у військовослужбовців - побратима й друга…
 
Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого солдата. Ціною власного життя Олександр Стоянов наближав Перемогу! На жаль, зустріне він її вже на небесах. Дякуємо і низько вклоняємося воїну. Відтепер його ім’я залишиться в пам’яті жителів району, громади, безкінечно вдячних за захист рідної землі. Вічна пам'ять та слава Герою!

Всі новини →